Rugăciune pentru o călătorie binecuvântată. Icoana care nu trebuie să îți lipsească din mașină atunci când pleci la drum

Minivacanța de 1 Mai a început deja pentru foarte mulți români care au pornit către destinațiile unde își vor petrece zilele libere. Atunci când pleacă la drum foarte mulți credincioși obișnuiesc să spună o rugăciune care să îi protejeze de eventualele neplăceri sau chiar accidente, însă foarte puțini știu ce icoană ar trebui să nu le lipsească din mașină.

29 apr. 2023, 20:03
Rugăciune pentru o călătorie binecuvântată. Icoana care nu trebuie să îți lipsească din mașină atunci când pleci la drum
Rugăciune pentru o călătorie binecuvântată. Icoana care nu trebuie să îți lipsească din mașină atunci când pleci la drum

Icoana care nu trebuie să îți lipsească din mașină atunci când pleci la drum. În general, românii sunt un popor de oameni credincioși și atunci când pleacă într-o călătorie, de exemplu, spun o rugăciune, însă, nu mulți sunt cei care știu că există rugăciuni specifice în funcție de mijlocul de transport cu care plănuiesc să meargă la drum.

Citește și Calendar ortodox 30 aprilie 2023. Sfântul Apostol Iacov, dezlegător de vrăji si ocrotitor de necazuri şi boli. Rugăciune puternică ce trebuie rostită atunci când nimic pare să nu meargă bine în viaţa ta

Icoana care nu trebuie să îți lipsească din mașină atunci când pleci la drum

Pentru foarte mulți oameni călătoria cu mașina este extrem de traumatizantă și chiar dacă conduc cu atenție și cu viteză redusă, se întâmplă de multe ori, să fie victimele unor șoferi care abuzează de regulile de circulație.

Ca să evite astfel de incidente, atunci când își cumpără o mașină majoritatea șoferilor merg la Biserică să o sfințească, după care o blindează cu tot felul de iconițe precum cea a Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni, a lui Iisus Hristos și a Maicii Domnului.

Însă foarte puțini știu că cea mai puternică rugăciune pe care ar trebui să o facă înainte să plece în călătorie este cea în fața icoanei „Ghidului” pe care mulți credincioși o au în permanență în mașină pentru a-i feri de necazuri.

„O, minunată și întreită Împărăteasă a tuturor creaturilor, Maica lui Dumnezeu, Împărate ceresc al lui Hristos, Dumnezeul nostru! Ascultă-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii în acest ceas de rugăciune și îngenuncheați cu lacrimi în fața chipului tău nemărginit, zicând cu tandră emoție:

Scoate-ne din șanțul patimilor, Preasfântă Fecioară, izbăvește-ne de toată durerea și întristarea, apără-ne de toată răutatea și calomnia răuvoitoare și de nedreapta și cruda defăimare a vrăjmașului. Tu, Preasfântă Maică, ocrotește poporul Tău de tot răul și dăruiește-i toată bunătatea și mântuirea, dacă nu vom avea un alt mijlocitor în necazuri și împrejurări, și mijlociri calde pentru noi, păcătoșii.

Rogu-te, Preasfântă Doamnă, pe Fiul nostru Hristos Dumnezeul nostru, ca să ne dăruiască nouă împărăția cerurilor; de aceea te mărim totdeauna, ca pe autorul mântuirii noastre, și slăvim numele sfânt și glorios al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în Treime slăvit și închinat lui Dumnezeu, în vecii vecilor. Amin.”

Citește și Preotul Cătălin Mureş îmbină rugăciunea cu terapiile japoneze: „Dumnezeu m-a pus să stau în genunchi lângă om şi să îl fac sănătos”