Ruptură între Nicuşor Dan şi viitorul viceprimar Vlad Voiculescu: „Am schimbat doar mesaje”

Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu nu s-au mai întâlnit de aproape o lună, iar potrivit informațiilor publicate de Libertatea, motivul răcelii ar fi îndepărtarea susținătorilor lui Nicușor Dan de pe listele USR-PLUS pentru parlamentare şi apropierea viitorului primar general de PNL.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 11:00
Ruptură între Nicuşor Dan şi viitorul viceprimar Vlad Voiculescu: „Am schimbat doar mesaje”

Cei doi politicieni invocă „perioada foarte aglomerată” ca motiv al îndepărtării şi recunosc chiar ei că în timpul trecut de la alegerile locale nu s-au văzut, dar au discutat prin intermediul mesajelor.

Am schimbat mesaje. O să existe o întâlnire în care o să avem fiecare dintre noi stabilite mecanismele administrative asupra lucrurilor pe care le vom face. Această întâlnire va avea loc, dar mai avem multe chestiuni administrative de lămurit, spre exemplu care e mecanismul de schimbare a conducerilor de direcții, de desființare a companiilor municipale. Cam asta i-am transmis și lui”, a declarat Nicușor Dan, pentru sursa citată.

Unul dintre motivele răcelii dintre cei doi s-ar afla însă în ceea ce se întâmplă în USR-PLUS în ultimele zile, acolo unde vechii susținători ai lui Nicușor Dan au ieșit de pe listele USR-PLUS pentru Parlament. Ana Ciceală, Mihai Goțiu, Vlad Alexandrescu, Florina Presadă nu au mai prins locuri eligibile la alegeri, pentru că sistemul de vot decis i-a avantajat pe cei din gruparea lui Dan Barna și pe cei din PLUS.

De cealaltă parte, cei din tabăra Voiculescu-PLUS îi reproșează lui Nicușor Dan o prea puternică apropiere de PNL. Primarul ales al Capitalei a fost mereu flancat în campanie și după de premierul Ludovic Orban, zilele trecute vorbindu-se chiar de o posibilă înscriere a lui Dan în PNL.

„Ce se va întâmpla în viitor o să vedem. Pentru moment vreau să mă concentrez pe problemele pe care le are Bucureştiul”, a spus Nicușor Dan, la câteva zile de victorie.

„E clar că e în tabăra PNL, e vizibil pentru toată lumea”, spun cei de la PLUS.

Citeşte şi: Orban răspunde USR-PLUS, după propunerea lui Cioloş ca prim-ministru: „Premierul e desemnat de partidul care câştigă alegerile”


loading...
Partenerii noștri