RUSALII 2020. ZILE LIBERE de care vor beneficia românii de sărbătoarea Rusaliilor

RUSALII 2020 ZILE LIBERE. A doua zi de Rusalii, luni, este, potrivit legii zi liberă. Rusaliile se sărbătoresc timp de două zile, duminică, atunci când este prăznuită Pogorârea Sfântului Duh, şi în Lunea Sfântului Duh, zi care, prin lege, este nelucrătoare.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 05:08
RUSALII 2020. ZILE LIBERE de care vor beneficia românii de sărbătoarea Rusaliilor

RUSALII 2020 ZILE LIBERE. În luna iunie, românii au parte de două weekenduri prelungite, de Ziua Copilului şi Rusalii. Atât ziua de 1 iunie, cât şi cea de Rusalii, sărbătorită o săptămână mai târziu, sunt nelucrătoare.

RUSALII 2020 ZILE LIBERE

În 2020, a doua zi de Rusalii pică pe 8 iunie. Ziua de Rusalii nu este fixă, variind în funcţie de data Paştelui. Rusaliile au loc la 40 de zile de la Înviere şi la 50 de zile de la Înălţare. Întotdeauna pică, însă, duminică şi luni.

Slujbele bisericii ortodoxe din perioada Rusaliilor se desfășoară în dimineața zilei de duminică a Rusaliilor și toată lumea este încurajată să poarte roșu. Roșul înseamnă focul Duhului Sfânt care pogoară peste Apostoli. După ce s-au desfășurat slujbele, majoritatea oamenilor sărbătoresc cu o masă foarte mare, împreună cu familia și prietenii.

Zile libere rămase în 2020

7 iunie – Rusalii – zi liberă sărbătorită duminică;

8 iunie – A doua zi de Rusalii – zi liberă sărbătorită luni;

15 august – Adormirea Maicii Domnului – zi liberă sărbătorită sâmbătă;

30 noiembrie – Sfântul Andrei – zi liberă sărbătorită luni;

1 decembrie – Ziua Națională a României – zi liberă sărbătorită marți;

25 decembrie – Crăciunul – zi liberă sărbătorită vineri;

26 decembrie – A doua zi de Crăciun – zi liberă sărbătorită sâmbătă

Citeşte şi CALENDAR ORTODOX IUNIE 2020. Sărbători religioase în IUNIE 2020. Tradiţii şi superstiţii de Rusalii, Sânziene şi Sânpetru

Îți poți face chiar și punți care să te ajute să te bucuri de și mai multe zile libere, fără să-ți consumi prea multe din zilele de concediu.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu, sau îşi vor lua ziua liberă într-o altă zi. Rămâne la latitudinea angajatorului cum preferă să-i compenseze angajatului ziua nelucrătoare lucrată.

În 2020, avem în total 15 zile libere legale, din care 11 sunt în timpul săptămânii, iar patru în weekenduri.