Ruşanu: Nu ni se pare corect ca parlamentarii USL să-şi amendeze bugetul propriului Guvern

Liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat, luni, că în ceea ce priveşte amendamentele parlamentarilor USL a existat opinia că nu este corect ca aceştia să amendeze bugetul propus de propriul Guvern, însă fiecare ales a avut posibilitatea să-şi exercite acest drept.

RomaniaTV.net
28 ian. 2013, 10:16
Ruşanu: Nu ni se pare corect ca parlamentarii USL să-şi amendeze bugetul propriului Guvern

„În legătură cu dreptul de a depune amendamente, toţi parlamentarii au putut să depună amendamente, noi am spus că nu ni se pare corect ca fiind un parlamentar care ţi-ai votat Guvernul, ţi-ai votat ministrul şi ai votat politica guvernamentală şi filosofia bugetară, după aia vizavi de aceasta să vii cu amendamente pe propriul buget şi la propriul Guvern”, a explicat Ruşanu.

El a menţionat că sunt depuse amendamente inclusiv din partea parlamentarilor USL, însă nu a putut preciza numărul acestora.

„Sunt amendamente pe comisia de specialitate, peste 5.000 de amendamente depuse, sunt amendamente depuse pe textul legii bugetului care vin la Comisia de buget-finanţe şi care se vor discuta odată cu prezentarea generală a bugetului de stat, care se va face miercuri după-amiază”, a mai susţinut Ruşanu, care deţine preşedinţia Comisiei de buget din Camera Deputaţilor.