Rusia a decretat stare de urgenţă, flăcările se văd din satelit VIDEO

Este stare de urgenţă în Siberia, unde incendii de amploare au afectat zone extinse de vegetaţie, dar şi spaţii locuite.

03 mai 2022, 16:33

Stare de urgenţă în Rusia. Un total de 12 incendii de pădure mistuie sudul regiunii siberiene Krasnoyarsk. Districtul Minusinsk este deosebit de afectat. Acolo a fost declarată stare de urgență.

Sute de hectare de pădure ard. Din estimările autorităților, ar fi vorba despre o suprafață de peste 300 de hectare. Există riscul ca focul să se extindă din cauza vântului care bate cu putere în zonă.

Putin a semnat decretul. Rusia impune sancţiuni fără precedent, România ar putea fi afectată direct

Stare de urgenţă în Rusia, imamigi apocaliptice în Siberia:

O autostradă a fost închisă, iar au dat ordin de evacuare pentru oamenii din  Snamenka și Lugavskoye.

Incendiile uriașe de pădure sunt tot mai frecvente în Siberia. Anul trecut, au ars 18,2 milioane de hectare de pădure și stepă, o cifră record.

„Doomsday”, avionul Apocalipsei lui Putin, a fost văzut deasupra Moscovei. Rusia dă lumii un avertisment nuclear pe 9 Mai

Vladimir Putin ar fi trimis aproape 100.000 de ucraineni să se „reinstaleze” în estul îndepărtat al Rusiei, inclusiv în Siberia

Aproape 100.000 de refugiați ucraineni au fost trimiși de președintele Vladimir Putin să se „reinstaleze” în regiuni din estul Rusiei, inclusiv în Siberia și Cercul Arctic, potrivit unor documente consultate de The Independent și citate de Sky News.

Luna trecută, Kremlinul a ordonat ca 95.739 de civili din regiunile Donețk și Lugansk să fie mutați la mii de kilometri distanță de casele lor în zone care includ Siberia și Cercul Arctic din Rusia.

Într-un decret, consultat de The Independent, Moscova a declarat că a „aprobat distribuirea” cetățenilor.

Cel mai recent raport vine după ce ambasada SUA la Kiev a afirmat că forțele rusești au dus mii de copii ucraineni în Rusia.

Luna trecută, ambasada a scris pe Twitter că 2.389 de copii ucraineni din Donețk și Lugansk, în regiunea disputată Donbas, au fost „îndepărtați ilegal”, citând Ministerul ucrainean de Externe.