Rusia a deschis focul în Marea Neagră împotriva unui distrugător britanic. Londra neagă incidentul UPDATE

Forţele ruse au tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră. Totodată, un avion rusesc a lansat bombe în distrugătorului britanic.

23 iun. 2021, 14:40
UPDATE. Ministerul britanic al Apărării a negat miercuri declaraţiile Ministerului Apărării din Rusia conform cărora distrugătorul HMS Defender al Marinei Regale britanice a pătruns în apele teritoriale ruseşti din Marea Neagră şi a fost somat să retragă de acolo cu focuri de avertisment şi bombe lansate în calea sa de forţele ruse, relatează Reuters.”Nu au fost trase focuri în direcţia HMS Defender şi nu recunoaştem alegaţia că au fost lansate bombe în calea sa (…) Credem că ruşii desfăşurau un exerciţiu de trageri în Marea Neagră şi avertizau în prealabil navele asupra activităţii lor”, notează pe Twitter Ministerul britanic al Apărării.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Rusia, manevre periculoase în Narea Neagră. O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Forțele armate rusești au tras salve de avertisment înspre distrugătorul britanic HMS Defender pe care Moscova îl acuză că a intrat în apele sale teritoriale din largul Capului Fiolent aflat în apropierea Sevastapolului, relatează agenția rusă Interfax.

Rusia a dus bombardiere şi submarine la graniţa cu Ucraina. Manevre militare provocatoare, cu o zi înainte de întâlnirea dintre Biden şi Putin

„Distrugătorul a fost avertizat în avans că se va trage cu armele în cazul unei încălcări a graniței de stat a Rusiei. A ignorat acel avertisment”, afirmă într-un comunicat ministerul rus al apărării.

O navă de patrulare rusească a tras focurile de avertisment miercuri după-masa la orele 12:06 și 12:08.

Câteva minute mai târziu, la 12:19 un avion Su-24M a lansat bombe (4 bombe explozive OFAB-250) pe traiectoria de navigație a distrugătorului britanic ca avertisment, potrivit ministerului rus.

Acesta a anunțat de asemenea că HMS Defender ar fi părăsit apele teritoriale ale Rusiei ca urmare a acțiunilor întreprinse, acuzând nava Marii Britanii că a pătruns cu până la 3 kilometri în interiorul apelor teritoriale rusești.