Rachetele lansate în Marea Mediterană: Israelul şi SUA au efectuat un test în comun

Rusia a detectat, marţi dimineaţa, lansarea a două rachete balistice în Marea Mediterană, a anunţat Ministerul rus Apărării, relatează AFP, potrivit Mediafax. Israelul şi SUA au confirmat că este vorba de un test efectuat în comun.

RomaniaTV.net
03 sept. 2013, 09:29
Rachetele lansate în Marea Mediterană: Israelul şi SUA au efectuat un test în comun

UPDATE 13:38 Israelul susţine că a efectuat un test de rachetă împreună SUA în Marea Mediterană, potrivit Reuters, deşi cele două state au anunţat iniţial că nu sunt la curent cu tirurile de rachetă semnalate de Rusia. Ministerul israelian al Apărării a anunţat că în timpul exerciţiului a fost testat sistemul de apărare antirachetă Arrow III. Acesta a fost efectuat de la o bază aeriană din centrul Israelului.

Lansarea, care a avut loc la 10.16 ora Moscovei (09.16 ora României), a fost detectată de staţiile radar de la Armavir (sudul Rusiei), potrivit ministerului, care adaugă că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin. Rachetele ar fi aterizat în apă, anunţă RiaNovosti.

SUA au anunţat că niciun avion sau navă americană nu a lansat rachete în Marea Mediterană, potrivit unui oficial.

Şi armata israeliană a anunţat marţi că „nu este la curent” cu tiruri de rachetă în Marea Mediterană, după ce Moscova a declarat că a detectat lansarea a două rachete balistice în această zonă, relatează AFP.

„Nu suntem la curent cu tiruri de rachetă în Mediterana”, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei.

Mai mult, ambasada rusă în Siria a anunţat că nu există indicii privind un atac cu rachetă sau vreo explozie la Damasc, după ce Moscova a anunţat că radarele ruseşti au detectat marţi dimineaţă lansarea a două rachete balistice în estul Mării Mediterane, relatează Russia Today, în pagina electronică.