Rusia a lansat atacuri MASIVE asupra infrastructurii energetice din Kiev şi marţi seară

Cel puţin doi morţi şi un rănit în atacuri ruseşti cu rachetă la Kiev care au cauzat întreruperi de electricitate şi de apă pe malul stâng al capitalei ucrainene, anunţă parchetul ucrainean.

18 oct. 2022, 23:52

Rusia a lansat noi atacuri cu rachete și drone în Ucraina. Explozii au fost, în capitala Kiev, în portul Mikolaiv (Nikolaev), dar și în alte 3 orașe. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că în doar 12 ore, forțele ucrainene au doborât peste 35 de drone și mai multe rachete de croazieră.

Bombardiere ruseşti în Pacific, NATO a ridicat imediat avioanele de luptă
La câteva ore după ce Statele Unite au avertizat că vor trage la răspundere Rusia pentru crime de război, rușii au atacat cu rachete orașul port Mikolaiv, aflat în sudul Ucrainei. În urma exploziilor, a fost distrusă complet aripa unei clădiri de apartamente din centrul orașului.

Cel puţin două persoane au fost ucise marţi, în atacuri ruseşti care au vizat infrastructuri esenţiale la Kiev şi care au cauzat întreruperi de electricitate şi de apă pe malul stâng all capitalei ucrainene, anunţă parchetul ucrainean, relatează AFP.

”Forţe armate ruseşti (…) au lansat un atac cu rachetă împotriva unei instalaţii de aprovizionare cu energie pe malul stâng al capitalei Kiev. Potrivit unor informaţii preliminare, două persoane au fost ucise, iar una rănită”, anunţă într-un comunicat parchetul ucrainean.

Imaginile apărute pe internet înfățișează maldăre de moloz și un crater imens, iar pompierii au scos de sub dărâmături cadavrul unuo bărbat, potrivit agenției Reuters.

Și în Kiev au fost raportate 3 noi explozii, după ce Rusia a lansat rachete ce au vizat instalații de alimentare cu energie, scrie publicația Kyiv Independent. Explozii au fost de asemenea și în orașele Dnipro, Jîtomir și Harkiv.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că în doar 12 ore, forțele ucrainene au doborât peste 35 de drone de fabricație iraniană, dar și multe rachete de croaznieră. El a lansat un nou apel la comunitatea internațională pentru a ajuta Ucraina cu sisteme de apărare aeriană și antirachetă.

Un oficial rus face declaraţii halucinante care implică România: „Văd Praga şi Varşovia, Budapesta şi Bucureştiul. Aceasta este naţia rusească”
Armata rusă anunţă că a recucerit localitatea ucraineană Gorobivka, în Harkov, o premieră după ce a fost respinsă în septembrie din regiunea ucraineană, într-o contra-ofensivă

Armata rusă anunţă marţi că a recucerit o localitate în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei – o premieră după ce a fost respinsă, în septembrie, din această zonă, într-o contra-ofensivă ucraineană, relatează AFP.

”Unităţi ale armatei ruse au cucerit, într-o operaţiune ofensivă, localitatea Gorobivka”, care se află în apropierea frontierei Ucrainei cu Rusia, anunţă în raportul zilnic Ministerul rus al Apărării.