Rusia a rămas fără echipament militar. Peste 1,5 milioane de uniforme au dispărut: „Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic”

Andrei Guruliov, general-locotenent în rezervă şi deputat din partea regiunii Transbaikal în Duma de Stat, susţine că din punctele de recrutare au dispărut un milion și jumătate de uniforme militare.

03 oct. 2022, 10:39
Rusia a rămas fără echipament militar. Peste 1,5 milioane de uniforme au dispărut: „Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic”
Rusia a rămas fără echipament militar. Peste 1,5 milioane de uniforme au dispărut: "Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic"

Rusia a rămas fără echipament militar. „Încă nu-mi este clar unde au dispărut cele 1,5 milioane de seturi de uniforme. Întâi avem probleme cu forma recruților, apoi cu uniformele. Totul era acolo, unde a dispărut? Nimeni nu poate explica asta în vreun fel!”, a spus Andrei Guruliov, într-o postare pe canalul său de Telegram. După începerea mobilizării anunțate de Vladimir Putin, în regiunea Transbaikalia nu au mai fost găsite 1,5 milioane uniforme militare. Generalul Dmytro Bulgakov, demis din funcția de ministru adjunct al apărării al Rusiei luna trecută, ar fi cel vinovat. „Nu era nevoie să-l demiteți pe generalul Bulgakov, trebuie doar să-l întrebați în mod specific de ce s-a mobilizații nu primesc uniforme și arme noi”, a mai spus Andrei Guruliov.

Ameninţări din Piaţa Roşie! Vladimir Putin, în faţa a sute de mii de ruşi: „Victoria va fi a noastră”

Andrei Guruliov consideră că este necesară pregătirea punctelor de primire a recruților pentru un nou val de mobilizare. Recruților din regiunea Tuva li s-a promis făină, cartofi și un cap de berbec, iar autoritățile uneia dintre cele mai sărace regiuni ale Rusiei au promis și ele că vor plăti câte 5.000 de ruble pentru fiecare copil din familiile afectate de mobilizare.

Institutul pentru Război: Schimbări dramatice la Moscova, Putin se află într-o situaţie foarte periculoasă

Săptămâna trecută, un colonel rus în rezervă, Mihail Hodarionok, a dezvăluit că faptul că echipamentul militar este învechit: „Soldații noștri mobilizați primesc căști din 1941 și o raniță din aceeași epocă și asta nu e deloc bine!”.