Rusia a reluat bombardamentele în Alep

Avioanele de luptă ruse și-au reluat marți loviturile aeriene în estul Alepului controlat de rebeli după câteva zile de calm relativ, a declarat un oficial al rebelilor și Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Reuters.

11 oct. 2016, 18:38
Rusia a reluat bombardamentele în Alep

Loviturile aeriene au vizat cartierul Bustan al-Qasr, a declarat Zakaria Malhifji, șeful biroului politic al grupului Fastaqim din Alep. ‘Bombardamentele au fost reluate și sunt intense’, a mai spus el.

Oficiali ai rebelilor și OSDO au afirmat că există victime în urma loviturilor aeriene însă nu au putut oferi un număr.

Moscova și Damascul au redus raidurile aeriene asupra orașului din nordul Siriei săptămâna trecută. Armata siriană a declarat că loviturile aeriene au fost reduse pentru a le permite civililor să părăsească cartierele controlate de rebeli.

Citeşte şi Înregistrare dramatică. Momentul în care o fetiţă din Siria, rănită în urma unui raid aerian, strigă după tatăl ei VIDEO

Guvernul sirian a afirmat că rebelii blocați în Alep pot pleca împreună cu familiile lor dacă depun armele.

Insurgenții au denunțat această ofertă calificând-o drept o înșelăciune.

Președintele Bashar al-Assad încearcă să recucerească în totalitate Alep, cel mai mare oraș din Siria, care a fost împărțit între guvern și opoziție în timpul războiului sângeros de peste 5 ani și jumătate.