Rusia a testat o nouă rachetă destinată apărării antirachetă

Racheta antirachetă a fost lansată din poligonul de testare Sari Şagan din Kazahstan, a precizat Ministerul Apărării.

02 dec. 2022, 17:06
Rusia a testat o nouă rachetă destinată apărării antirachetă

Rusia a testat vineri o nouă rachetă destinată sistemului său de apărare antirachetă, informează Reuters, care citează un anunţ al Ministerului rus al Apărării. În afară de informaţia că testul a fost un succes, ministerul nu a oferit alte detalii, menţionează Reuters.

„În timpul evenimentului, generalul-maior Serghei Grabciuk, comandantul corpului de apărare antirachetă al Forţelor Aerospaţiale, a declarat că noua rachetă a sistemului de apărare antirachetă şi-a confirmat caracteristicile după o serie de teste, iar echipajele de luptă şi-au îndeplinit cu succes misiunea, lovind ţinta cu precizia specificată. Sistemul de apărare antirachetă se află în serviciul Forţelor Aerospaţiale şi este conceput pentru a se apăra împotriva atacurilor cu arme aerospaţiale”, spune comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Răsturnare de situaţie. Putin este deschis la discuţii cu Biden pentru pacea din Ucraina
3 morţi în atacurile ruseşti de ieri la Herson
În regiunea Herson din Ucraina, trei persoane au fost ucise şi şapte rănite în atacurile ruseşti care au lovit Ucraina ieri. Acest lucru a fost anunţat de şeful adjunct al biroului ucrainean, Kirilo Timoşenko, prin Telegram. Ieri au fost şi 1 rănit în regiunea Dnipropetrovsk, 6 răniţi la Doneţk şi 2 răniţi la Harkov.

De asemenea, un civil este rănit în urma atacului Rusiei în satul Kluhyno-Bashkyrivka, situat la 42 de kilometri est de Harkov, a declarat Yevhen Vasylenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat Ucrainean de Urgenţă din regiunea Harkov, presei Suspilne.

Putin e disperat că nu mai are militari! Pregătește o nouă mobilizare masivă în Rusia și cheamă la luptă inclusiv oameni care nu sunt cetățeni ruși
Ambasadele ucrainene primesc „pachete însângerate” care conţin ochi de animal
Mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit „pachete însângerate” conţinând ochi de animal, a afirmat Kievul, după ce în Spania au fost primite „scrisori-bombă”, potrivit Sky News.