Rusia acuză SUA de „banditism” după ce Putin a fost făcut „criminal de război”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că Rusia nu intenţionează să facă publice cererile sale detaliate către Ucraina.

22 mart. 2022, 16:52
Rusia acuză SUA de „banditism” după ce Putin a fost făcut „criminal de război”

Rusia a respins marţi avertismentele Statelor Unite că se pregăteşte să comită atacuri cibernetice ca răspuns la sancţiunile occidentale şi a declarat că nu se angajează în „banditism” la nivel de stat, notează Reuters.

Vorbind cu reporterii într-o conferinţă telefonică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a afirmat că, „spre deosebire de multe ţări occidentale, inclusiv Statele Unite, Rusia nu se angajează în banditism la nivel de stat”.

Statele Unite au avertizat luni că există „informaţii în evoluţie” că executivul rus explorează opţiuni pentru potenţiale atacuri cibernetice, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Război în Ucraina: Pregătiri pentru „ce e mai rău”. De ce trebuie să se teamă România
Printre altele, Kremlinul a declarat marţi că ar dori ca discuţiile în curs între Rusia şi Ucraina să fie mai „active şi mai substanţiale”, în timp ce luptele între forţele ruse şi ucrainene continuă.

„Un anumit proces (de negocieri) are loc, însă noi am dori să fie mai energic, mai substanţial”, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că Rusia nu intenţionează să facă publice cererile sale detaliate către Ucraina.

Joe Biden afirmă că Vladimir Putin nu se aştepta la reacţia puternică şi unitară a Occidentului

„Preşedintele Putin nu a anticipat amploarea şi forţa unităţii noastre; şi, cu cât este împins mai mult la zid, cu atât s-ar putea să recurgă la tactici mai severe”, a afirmat Joseph Biden, conform CNN, cu ocazia unei reuniuni cu reprezentanţi ai mediilor de afaceri din SUA.

Referindu-se la tacticile brutale utilizate de Rusia în războiul din Ucraina, Joseph Biden a confirmat atacurile cu rachete hipersonice. „Rusia tocmai a folosit rachete hipersonice. După cum ştiţi, sunt arme care produc efecte majore, dar, echipate cu aceleaşi focoase ca alte tipuri de rachete, nu fac o mare diferenţă, cu excepţia faptului că este aproape imposibil să fie oprite”, a precizat preşedintele SUA.

Joe Biden anticipează cum va răspunde Rusia sancţiunilor impuse de SUA. „Putin este cu spatele la zid”

Joe Biden a anunţat că statele NATO, în special cele est-europene, au primit echipamente militare în valoare de două miliarde de dolari, subliniind că şi Ucraina beneficiază de asistenţă militară adecvată. „Ideea că nu au suficiente echipamente sofisticate pur şi simplu nu este exactă, nu am timp să intru acum în detalii, dar ideea este că au toate echipamentele care sunt considerate raţionale de armata noastră şi de armatele NATO pentru a face ceea ce fac. Armata ucraineană provoacă daune semnificative armatei ruse, fie că este vorba de tancuri, elicoptere sau avioane”, a subliniat Biden.

Preşedintele SUA a avertizat din nou că Rusia ar putea pregăti comiterea unor „operaţiuni-pretext”, inclusiv prin posibila utilizare de arme chimice în Ucraina. „Oricând Rusia începe să vorbească despre lucruri pe care crede că ar urma să le comită NATO, Ucraina sau Statele Unite, înseamnă că ei se pregătesc să le comită. Nu glumesc”, a subliniat preşedintele SUA.