Rusia amenință din nou că va șterge România de pe hartă. Cele patru state europene vizate de un scenariu sumbru

Propaganda rusă lovește din nou! Recent, propagandiștii lui Putin au lansat un scenariu halucinant și au transmis că patru țări din Europa riscă să fie rase de pe hartă din cauza războiului. Printre țările vizate se află și România.

11 ian. 2023, 13:37
Rusia amenință din nou că va șterge România de pe hartă. Cele patru state europene vizate de un scenariu sumbru
Rusia amenință din nou că va șterge România de pe hartă.

Rusia amenință din nou că va șterge România de pe hartă. Propagandiștii lui Putin au transmis, într-un material apărut în ziarul rusesc Pravda, că războiul din Ucraina se va muta în România, Polonia, Lituania și Finlanda și că aceste țări vor fi rase de pe hartă.

Citește și Perspectiva foametei nu mai este doar o teorie a conspiraţiei! Avertismentul Agenţiei pentru Alimente a Naţiunilor Unite: „26 de ţări depind 50% de Rusia şi Ucraina”

Potrivit publicației, Kremlinul se teme că România o să fie folosită drept bază a trupelor NATO care ar intra în Ucraina și ar fi detașate la Odesa, pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș.

Autoarea Olga Lebedeeva, justifică în editorialul publicat de Pravda „operațiunea militară specială” din Ucraina declanșată de Putin drept contraofensiva Moscovei împotriva țărilor NATO, conduse de Statele Unite.

„Rezultatul acestui război între SUA și Federația Rusă poate fi prăbușirea și dispariția nu numai a Ucrainei, ci și a unui număr de state europene”, se arată în editorialul care citează un articol publicat în portalul prorus Reseau Internationale.

Portavocea lui Putin susține că în „războiul Occidentului cu Moscova, prin interpuși”, Rusia nu trebuie să se oprească la Ucraina, iar lupta urmează să se mute pe teritoriul altor state precum România, Polonia, Lituania și Finlanda.

„SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după înfrângerea Ucrainei. Aceasta înseamnă că vor folosi alți intermediari pentru a continua conflictul. Candidații nu lipsesc. Polonia, Lituania, România și Finlanda sunt cele mai probabile. Bineînțeles, totul depinde de ruși…”, se spune în articolul citat de Lebedeva.

În ceea ce privește Polonia, propaganda rusă a transmis că guvernul de la Varșovia demonstrează că este „foarte încântat de ideea războiului cu Rusia. Desigur, liderii săi nu sunt suficient de nebuni pentru a intra singuri în luptă. Dar ideea unei coaliții occidentale (cum s-a întâmplat înainte) împotriva Rusiei este foarte tentantă pentru ea”.

Mai mult, rușii susțin că dacă SUA vor avansa o astfel de idee, Polonia se va implica și drept consecință, Rusia nu va invada teritoriul Poloniei, dar va arunca țara „în secolul al XIX-lea, distrugând întreaga sa infrastructură modernă. Va urma o criză economică gravă și un exod în masă al polonezilor către UE și SUA. Astfel Polonia va avea aceeași soartă ca și Ucraina, un pământ pustiu, lipsit de populație, pe care nicio țară nu ar avea voie să se stabilească”.

Cât despre Lituania, propaganda rusă o consideră o țară mult prea mică și timorată pentru a intra în luptă cu Rusia.

„Lituania nu va decide niciodată să se implice într-un conflict armat împotriva Rusiei, dar Vilnius este predispus să ia decizii provocatoare ce ar putea forța până la urmă ca Moscova să zdrobească fostul teritoriu stăpânit de imperiul rus”, a amenințat propagandista care a adăugat că „faptul că Lituania există este rezultatul acordului Rusiei când a cumpărat-o de la suedezi”

„Dacă va continua să riposteze, ursul rus se va supăra și va zdrobi această țară mică și neînsemnată”, a mai avertizat Lebedeva.

Propagandista susține că Finlanda este una dintre țările care nu pot exista fără acordul Rusiei. Cu toate acestea, rușii consideră că Finlanda este o parte integrantă a strategiei SUA de a încercui Rusia. Iar din această cauză Kremlinul poate să fie ”obligat” să procedeze la fel ca în Ucraina.

Mai mult, propaganda rusă amenință că dacă Finlanda va încălca acordul  de neutralitate, din 1948, Moscova își rezervă dreptul de a reacționa până la dizolvarea acestui stat nordic.

În încheierea materialului său, Lebedeva a transmis că Rusia admite deja că este în război cu NATO și astfel, nu-și va mai impune nicio restricție în viitoarele acțiuni. De asemenea, aceasta a transmis că totul depinde de Rusia și de nivelul amenințării pe care îl percepe din partea celor patru state europene.

Citește și Surpriză: noi întăriri pentru Volodimir Zelenski. Cine-l ajută pe președintele ucrainean să recupereze teritoriile anexate de Rusia lui Vladimir Putin