Ucraina acuză Rusia de propagandă mincinoasă: „Asta vorbește de la sine!” / Putin îi propusese lui Zelenski un armistițiu, dar a fost respins de Kiev

Oamenii lui Volodimir Zelenski fac scandal, după ce propaganda lui Vladimir Putin anunțat că-și dorește încetarea focurilor, temporar, cu ocazia Crăciunului, sărbătorit pe stil vechi. 

07 ian. 2023, 14:07
Ucraina acuză Rusia de propagandă mincinoasă: „Asta vorbește de la sine!” / Putin îi propusese lui Zelenski un armistițiu, dar a fost respins de Kiev

Vladimir Putin i-a cerut lui Volodimir Zelenski încetarea focurilor, dar oficialul de la Kiev a refuzat și l-a acuzat pe președintele de la Moscova de ipocrizie.

În urma refuzului ucrainean, rușii au continuat războiul, acțiune pentru care Kievul a ieșit cu noi acuzații.

Deși oficialii de la Moscova au insistat asupra faptului că armistițiul a rămas intact, nu a existat niciun indiciu privind o pauză semnificativă în lupte.

„Suntem la două ore și jumătate de la această încetare a focului proclamată și, de fapt, întregul teritoriu al Ucrainei se află sub alertă de raid aerian. Deci cred că asta vorbește de la sine”, a declarat pentru BBC deputatul ucrainean Inna Sovsun. „Practic, încetarea focului, rușii o inventează”, a completat acesta.

 

De ce a refuzat Ucraina armistițiul propus de Rusia: „E o capcană”

 

Liderul regional din Luhansk, Serhiy Haidai, a avertizat că armistițiul de Crăciun al Rusiei este „o minciună și o capcană”, tipică propagandei de la Kremlin. Astfel, ucraineanul a recomandat locuitorilor să nu participe la slujbele Bisericii Ortodoxe sau să se adune în locuri aglomerate, pentru că rușii ar putea plănui „atacuri teroriste”.

De asemenea, primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a avertizat că temperaturile din capitală vor scădea peste noapte până la -11C și a cerut ca energia electrică să fie folosită cu multă atenție.