Rusia, ameninţare fără precedent. Este vizată şi România

Rusia va lua toate măsurile necesare pentru contracararea în mod adecvat a posibilei prezenţe militare permanente a NATO în ţările membre ale Alianţei în Europa de Est, inclusiv prin negocieri diplomatice şi amplasarea armatei sale la graniţa cu Belarus, a declarat miercuri pentru agenţia de presă RIA Novosti vicepreşedintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Franţ Klinţevici, din partea Rusiei Unite, partidul de guvernământ.

07 mai 2014, 11:08
Rusia, ameninţare fără precedent. Este vizată şi România

Criza din Ucraina şi tensiunile cu Moscova ar putea determina Alianţa Nord-Atlantică să ia în considerare o prezenţă militară permanentă în ţările membre din Europa de Est, a afirmat marţi comandantul suprem al Forţelor aliate NATO în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, citat de AFP.

‘Evident, vom oferi explicaţii, inclusiv prin mijloace diplomatice, autorităţilor din acele ţări că amplasarea de baze NATO pe teritoriul lor le pun automat în pericol, transformându-le în ţintă’, a afirmat deputatul rus.

NATO va fi o PREZENŢĂ PERMANENTĂ în ţările din Europa de Est

‘Un obiectiv serios pe teritoriul Lituaniei, orice muniţie nucleară modernă, înseamnă că Lituania ar putea să nu mai existe şi aceasta ar trebui să se înţeleagă; atât pentru politicienii ei, cât şi pentru ţară este o mare problemă’, a mai spus parlamentarul rus.

Rusia, a subliniat el, nu poate să le interzică autorităţilor din ţările respective să autorizeze desfăşurarea de trupe, dar trebuie să se ţină cont că partea rusă dispune de arme moderne. ‘Vom amplasa aceste noi dispozitive mai aproape de graniţele Rusiei, deşi aceasta acum nu are nicio valoare. Vom amplasa aceste arme pe teritoriul Belarus pentru a avea mai multe oportunităţi etc.’, a indicat Klinţevici.

NATO se pregăteşte de RĂZBOI. „Nu vom ezita să luăm măsuri pentru apărarea aliaţilor”

”Ceea ce face în prezent NATO este începutul unui nou război rece. Şi nu noi am început asta. Evident, vom face tot ce este posibil pentru a contracara în mod adecvat orice întărire a prezenţei NATO în apropiere de graniţele noastre’, a subliniat reprezentantul Dumei de Stat