Rusia anunță doborârea unei noi drone ucrainene în Peninsula Crimeea

Autorităţile ruse au anunţat, joi seară, doborârea unei presupuse drone ucrainene în apropierea unei baze aeriene ruse din Crimeea, regiune ucraineană anexată de Rusia, informează cotidianul Le Monde.

04 mai 2023, 23:48
Rusia anunță doborârea unei noi drone ucrainene în Peninsula Crimeea

Drona suspectă a fost localizată şi doborâtă în apropierea Aerodromului Belbek, a declarat Mihail Razvojaiev, guvernatorul rus al regiunii Sevastopol.

„Un nou atac la Sevastopol. În jurul orei 19.00, forţele antiaeriene au distrus o dronă în zona Aerodromului Belbek. Nu s-au înregistrat daune la sol. Situaţia este sub control”, a subliniat oficialul rus.

Miercuri, cinci drone au decolat de pe teritoriul Ucrainei și s-au îndreptat către un aerodrom militar rusesc din regiunea Breansk. În urma atacului cu drone, o aeronavă a fost distrusă.

Potrivit canalului de Telegram Baza, două drone au fost distruse în apropierea aerodromului, iar două au lovit țintele, în timp ce a cincea a dispărut fără urmă.

Citește și: Bombardamentele rusești au ucis zeci de civili în Herson: ”Țintele lor sunt viețile noastre și viețile copiilor noștri”

Cele două drone care au lovit ținte de pe aerodrom au distrus o aeronava An-124.

Atacuri cu drone au avut loc și în regiunea Belgorod. De asemenea, Kremlinul a acuzat Kievul că noaptea trecută ar fi încercat asasinarea președintelui Vladimir Putin. Autoritățile de la Moscova susțin că au dejucat un atac cu drone care urma să aibă loc asupra reședinței prezidențiale a țarului de la Kremlin.

„Două vehicule aeriene fără pilot au fost îndreptate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de armată și de serviciile speciale, folosind sisteme radar de război, dispozitivele au fost neutralizate”, a transmis Kremlinul.

Citește și: Medvedev cere „eliminarea” lui Zekenski după explozia de deasupra Kremlinului