Rusia a trimis tancuri în Siria, în apărarea regimului preşedintelui Bashar al-Assad

Rusia a trimis tancuri în vestul Siriei, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Rusia a poziţionat tancuri la un aerodrom militar din vestul Siriei, afirmă oficialităţi americane, informează Reuters.

14 sept. 2015, 21:04
Rusia a trimis tancuri în Siria, în apărarea regimului preşedintelui Bashar al-Assad

Surse militare americane au informat că şapte tancuri ruse T-90 au fost observate la un aerodrom situat în apropiere de oraşul Latakia, fieful preşedintelui sirian Bashar al-Assad. „Am observat mişcări ale personalului militar şi lucruri care ar indica faptul că Rusia ar intenţiona să creeze o bază de avangardă la periferia sudică a oraşului Latakia”, a declarat Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, informează Reuters.

Citeşte şi Trupele ruseşti, la operaţiuni militare în Siria. Militarii ruşi sunt instructori pentru cei sirieni

Rusia a cerut Washingtonului să reia cooperarea în domeniul militar pentru a evita eventuale incidente nedorite în Siria. La rândul său, americanii sunt nemulţumiţi de prezenţa militarilor ruşi în Siria, unde se pare că ar fi implicate în confruntări antiteroriste şi antiinsurgente, pentru protejarea regimului de la Damasc.

SUA coordonează o campanie internaţională de raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Siria şi Irak ale reţelei teroriste Stat Islamic.