Rusia construieşte de urgenţă 16 spitale special pentru epidemia de coronavirus

Rusia a raportat 840 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar guvernul a însărcinat armata cu construirea de urgenţă a 16 spitale, care să fie gata până la mijlocul lunii mai.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 15:53
Rusia construieşte de urgenţă 16 spitale special pentru epidemia de coronavirus

Armata rusă construieşte de urgenţă 16 spitale special dotate pentru a trata coronavirusul, în urma avertizării unei posibile explozii a numărului de cazuri de COVID 19. Trei mii de soldaţi sunt mobilizaţi şi lucrează 24 de ore pe zi, în ture, pentru a termina lucrările până la mijlocul lunii mai. Spitalele ar urma să aibă o capacitate de 1600 de locuri.

Rusia are momentan un număr mic de persoane infectate, doar 840, dar se văd semne ale unei creşteri accelerate, la fel cum s-a întâmplat şi în alte ţări, numărul cazurilor înmulţindu-se exponenţial.

Moscova a anunţat închiderea cafenelelor, barurilor, magazinelor neesenţiale şi parcurilor, de sâmbătă, pentru a opri răspândirea virusului. Putin a decretat o săptămână fără muncă, între 28 martie şi 5 aprilie, şi a spus populaţiei să stea în casă.

În ce priveşte spitalele aflate în construcţie, ministru Apărării, Sergei Shoigu, a declarat că jumătate vor fi gata până la jumătatea lui aprilie, iar restul până la jumătatea lunii mai.

Citeşte şi: Mărturii cutremurătoare: „Am vazut camionul frigorific pentru cadavrele Parisului. 1000 de oameni sunt la terapie intensivă”