Rusia desfăşoară rachete Iskander în enclava Kaliningrad pentru a contracara rachetele americane

Rusia se declară nevoită să desfăşoare rachete Iskander în enclava Kaliningrad din cauza ameninţărilor unui atac din parte SUA venit din estul Europei, inclusiv din România, ţară care face parte din scutul antirachetă din Europa.

RomaniaTV.net
21 nov. 2016, 21:05
Rusia desfăşoară rachete Iskander în enclava Kaliningrad pentru a contracara rachetele americane

Rusia îşi motivează acţiunea ca fiind un răspuns la o posibilă ameninţare din partea rachetelor de croazieră americane ce ar putea fi lansate din ţări din Europa de Est, inclusiv din România, a avertizatşeful Comitetului de Apărare din cadrul Senatului rus.

Senatorul rus Viktor Ozerov a justificat desfăşurarea rachetelor Iskander în Kaliningrad prin faptul că desfăşurarea sistemului american de rachete ABM în Europa ar favoriza crearea unei infrastructuri de atac ce s-ar putea transforma rapid într-un sistem de atac, potrivit presei ruse. Ozerov s-a referit la  interceptorul lansatoarelor de rachete din Polonia şi România pe care Washingtonul îl consideră ca fiind necesar pentru a proteja Europa de un eventual atac cu rachete. Un sistem asemănător, de lansare verticală a rachetelor a fost folosit de crucişătoarele americane pentru lansarea rachetelor Tomahawk ce ar atinge teritoriul rus.

Citeşte şi Finlanda îşi face CENTRU de LUPTĂ împotriva ameninţărilor hibride ale Rusiei şi Statuliu Islamic

Ozerov a ţăinut să precizeze că Rusia desfăşoară noi rachete sol-aer şi aer-sol capabile de a distruge scuturile antirachetă americane.