Rusia e dispusă să negocieze pacea cu Ucraina. Anunţ de ultimă oră al purtătorului de cuvânt al lui Putin

Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin, a declarat că Rusia este pregătită să rezolve conflictul din Ucraina prin diplomație, dar numai în propriile condiții.

03 aug. 2022, 16:26
Rusia e dispusă să negocieze pacea cu Ucraina. Anunţ de ultimă oră al purtătorului de cuvânt al lui Putin

Kremlinul este dispus să negocieze o soluţie paşnică la conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, a afirmat Dmitri Peskov. „Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile noastre condiţii”, a afirmat Peskov în conferinţa sa de presă zilnică, răspunzând la o întrebare despre vizita fostului cancelar german Gerhard Schröder la Moscova, în urma căreia politicianul social-democrat a declarat că Rusia doreşte o soluţie negociată la conflictul cu Ucraina.

Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluţie negociată„, a declarat Schröder într-un interviu acordat în exclusivitate pentru săptămânalul ‘Stern’, în care a confirmat şi faptul că a avut o întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Moscova săptămâna trecută. Potrivit lui Peskov, condiţiile Moscovei pentru oprirea acţiunii militare sunt bine cunoscute.

Aceste condiţii au fost convenite la Istanbul şi de către negociatorii ambelor părţi„, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la ultima întâlnire dintre reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei în metropola turcă în luna martie.

După aceea, partea ucraineană a respins consensul şi a abandonat calea negocierilor„, a adăugat Peskov, în condiţiile în care Kievul denunţase la acel moment că Moscova doar mimează nişte discuţii, fără niciun fel de armistiţiu şi o delegaţie puţin reprezentativă trimisă pentru a negocia cu partea ucraineană.

Citeşte şi Dezvăluiri cutremurătoare ale soldaţilor ruşi. Îşi acuză superiorii că i-au sechestrat: „Eram hrăniţi o singură dată pe zi, la prânz”

Întrebat dacă Schröder, despre care se ştie că este apropiat de preşedintele rus, ar putea media între Rusia şi Ucraina în vederea organizării de noi negocieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că politicianul german nu şi-a exprimat o astfel de dorinţă.

Schröder este puternic contestat de Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) pentru legăturile sale din trecut şi prezente cu Vladimir Putin, pe care fostul cancelar german le apără şi susţine că relaţiile cu acesta nu trebuie rupte.

Citeşte şi „Vip-urile lui Putin”. Cum trăiesc elitele ruseşti în a şasea lună a războiului şi cum s-au obişnuit cu noua realitate

La 24 februarie, Rusia a declanşat o invazie pe scară largă în Ucraina, denumind-o drept ‘operaţiune militară specială’, sub pretextul ‘denazificării’ şi ‘demilitarizării’ ţării vecine, a cărei suveranitate şi integritate teritorială avea obligaţia, de altfel, să le garanteze în virtutea Memorandumului de la Budapesta din 1994, prin care Ucraina renunţase la armele nucleare moştenite de la URSS.

La rândul său, secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare de la Kiev, Oleksii Danilov, a declarat recent că armata ucraineană trebuie să obţină mai întâi succesul pe câmpul de luptă înainte ca Kievul şi Moscova să înceapă negocierile pentru a pune capăt războiului, aminteşte în acest context publicaţia ucraineană Focus.


loading...