Rusia este în alertă maximă! Autoritățile au suspendat toate evenimentele și le cer cetățenilor să nu iasă din case.”Situaţia este dificilă”

Autoritățile din Moscova sunt în alertă maximă și se așteaptă ca un atac al grupului de mercenari Wagner să aibă loc în orice moment. Din această cauză, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, i-a îndemnat, sâmbătă, pe locuitorii capitalei să nu iasă din case.

24 iun. 2023, 20:02

Rusia este în alertă maximă! Mai mult, primarul Sobianin le-a cerut tuturor cetățenilor din Moscova să nu se deplaseze în oraş şi a anunțat că pentru siguranța tuturor locuitorilor capitalei, luni va fi zi liberă.

Citește și Imaginile disperării! Mii de ruși au luat cu asalt gara din Rostov de teama luptelor dintre Wagner și armata lui Putin| VIDEO

Rusia este în alertă maximă!

”Un regim de operaţiuni antiteroriste a fost declarat în Moscova. Moscoviții să se abţină să se deplaseze în oraş cât mai mult posibil. Serviciile municipale sunt în alertă maxim. Situaţia este dificilă”, a anunțat Serghei Sobianin printr-o postare pe Telegram.

Mai mult, primarul Moscovei a anunțat că în orice momente circulaţia poate fi închisă pe unele drumuri sau în anumite cartiere. Totodată, oficialul a anunțat că în regiunea Moscovei au fost suspendate toate evenimentele în aer liber până la data de 1 iulie.

În aceste momente, mercenarii Wagner conduși de Evgheni Prigojin se îndreaptă din sudul Rusiei către nord, spre Moscova. Pentru a contracara un potențial atac al Wagner, autorităţile ruse au anunţat o ”operaţiune antiteroristă” în oraşul Moscova, în regiunea Moscova şi în regiunea Voronej (sud).

Astfel, unele poduri, dar și zone situate în centrul Moscovei, inclusiv Piaţa Roşie, au fost închise din măsuri de siguranță.

De asemenea, autoritățile pot restricţiona în orice moment deplasarea persoanelor şi transportul în comun, pot monitoiza sau restricţiona comunicaţiile, pot percheziţiona persoane şi vehicule şi pot evacua populaţia, dacă este necesar.

Între timp, un parlamentar rus afirmă că luptătorilor Wagner li s-a promis o amnistie dacă depun armele, dar trebuie să acţioneze rapid, potrivit Reuters.

„Luptătorii Wagner încă mai pot depune armele şi evita pedeapsa, având în vedere realizările lor în timpul operaţiunii militare speciale (în Ucraina), dar ar trebui să o facă rapid”, a declarat Pavel Krasheninnikov, citat de TASS.

Criza cu care se confruntă Rusia în aceste momente l-a îngrijorat pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, care a vorbit sâmbătă la telefon cu Vladimir Putin.

Potrivit președinției turce, cei doi lideri au discutat despre evoluţiile din Rusia, iar Erdogan l-a asigurat pe Putin că Turcia este pregătită în orice moment să contribuie la găsirea unei soluţii paşnice la această criză.

Citește și Lovitura de stat prinde contur în Rusia. Convoiul lui Prigojin, atacat de Kremlin. Un avion An-26 al Forțelor Aeriene Ruse, doborât de mercenarii Wagner. Luni, zi liberă la Moscova VIDEO