Rusia furnizează Indiei rachete antiaeriene S-400

Rusia și India vor semna sâmbătă un acord pentru achiziția de către armata indiană a unor sisteme de rachete antiaeriene rusești S-400, a declarat joi un responsabil de la Kremlin, citat de Reuters.

13 oct. 2016, 18:09
Rusia furnizează Indiei rachete antiaeriene S-400

Potrivit lui Iuri Ușakov, consilier în cadrul președinției ruse, acordul va fi semnat cu prilejul summitului bilateral care va avea loc în statul indian Goa, unde președintele Vladimir Putin se va întâlni cu premierul indian Narendra Modi, tot acolo urmând să se desfășoare în weekend și summitul statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud).

Sistemele de ultimă generație S-400 sunt o mândrie a industriei ruse de armament și pot doborî ținte aeriene — avioane și rachete de croazieră — de la o distanță de 250 de kilometri.

Oficialul citat nu a precizat numărul sistemelor S-400 care vor fi livrate Indiei și nici valoarea lor, dar conform altor surse valoarea estimată a contractului ar fi de aproape 4,5 miliarde de dolari.

Tot sâmbătă se va semna un acord pentru construcția unor fregate rusești pentru India și încă o înțelegere pentru realizarea în această țară a unei societăți mixte destinate producției elicopterelor Kamov-226.

Rusia a anunțat de asemenea joi că a finalizat livrările din contractul semnat cu Iranul pentru furnizarea de rachete antiaeriene S-300, un contract intens criticat de SUA și Israel.