Rusia IGNORĂ criticile Occidentului după referendumul din Crimeea

Rusia este dispusă să discute cu Occidentul orice problemă legată de Ucraina, cu excepția rezultatelor referendumului desfășurat duminică în Crimeea, a declarat luni Ghennadi Timcenko, vicepreședintele facțiunii Rusia Unită (partidul puterii în Federația Rusă) din Duma de Stat (camera inferioară), scrie Agerpres, citând ITAR-TASS

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 11:12
Rusia IGNORĂ criticile Occidentului după referendumul din Crimeea

„Suntem gata de dialog cu partenerii noștri occidentali cu privire la o gamă largă de aspecte legate de situația din Ucraina, inclusiv furnizarea de asistență economică acesteia. Putem discuta despre orice, numai nu despre rezultatele referendumului din Crimeea”, a indicat parlamentarul citat.

Subliniind că rezultatele consultării de duminică din Crimeea sunt „imuabile”, parlamentarul Rusiei Unite a spus că „în această problemă, poporul Crimeii și-a spus deja cuvântul”.

„De astăzi, în baza rezultatelor referendumului, Crimeea este pământ rusesc”, a proclamat parlamentarul citat, într-o conferință de presă, opinând că populația din peninsulă a ales „singura soluție adevărată”.

„În lume nu există o procedură mai democratică ca referendumul. Votul s-a desfășurat în Crimeea absolut transparent, democratic și deschis”, a afirmat, la rândul său, Irina Iarovaia, președintele Comisiei pentru securitate și combaterea corupției din Dumă, comentând declarațiile unor țări occidentale că nu vor recunoaște rezultatul voinței locuitorilor din Crimeea.

În opinia sa, nerecunoașterea rezultatelor referendumului de către o serie de țări occidentale poate însemna un singur lucru – „discriminare directă a voinței exprimate liber de către locuitorii Crimeei”.

Conform datelor oficiale, circa 96,77% dintre alegători au votat pentru alipirea Crimeii la Rusia în cadrul consultării desfășurate duminică în această peninsulă din sudul Ucrainei, scrie ITAR-TASS.