Serghei Lavrov: Rusia e îngrijorată de intensificarea operaţiunii militare ucrainiene

Rusia este preocupată de 'intensificarea' operaţiunii militare ucrainiene, în pofida planului de pace şi încetării unilaterale a focului din partea Kievului, a declarat, sâmbătă, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, în timpul vizitei sale în Arabia Saudită, informează AFP, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
21 iun. 2014, 14:19
Serghei Lavrov: Rusia e îngrijorată de intensificarea operaţiunii militare ucrainiene

‘Faptul că aşa-zisa operaţiune antiteroristă (din Ucraina) cunoaşte o intensificare, în paralel cu avansarea planului de pace, este un lucru extrem de alarmant şi îngrijorător’, a declarat Lavrov.

Potrivit ministrului de externe al Rusiei, ‘teritoriul rus a fost deja vizat de tiruri şi au existat răniţi şi pagube’. ‘Nu ştim care va fi soarta celor care au fost răniţi de tiruri de mortier’, a mai spus ministrul rus.

În acelaşi context, Lavrov a declarat că planului de pace al preşedintelui Petro Poroşenko îi lipseşte un ‘element esenţial, cel al negocierilor’, (planul) fiind ‘radical diferit de declaraţia din 17 aprilie de la Geneva, care a fost susţinută de partenerii occidentali (ai Rusiei) şi de autorităţile ucrainene, cel puţin verbal, şi care a fost semnat de aceştia’.