Rusia îşi întăreşte scutul antiaerian din Crimeea. Noi rachete şi tunuri Panţîr-S vor fi deplasate în peninsulă

Rusia va continua să-şi întărească şi anul acesta capacităţile în flancul său sud-vestic, a declarat vineri generalul Aleksandr Dvornikov, comandantul trupelor din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, menţionând în acest sens că sistemul de apărare antiaeriană din Crimeea va fi suplimentat cu baterii de rachete sol-aer S-400 şi tunuri antiaeriene Panţîr-S.

04 mai 2018, 09:30
Rusia îşi întăreşte scutul antiaerian din Crimeea. Noi rachete şi tunuri Panţîr-S vor fi deplasate în peninsulă

Potrivit generalului rus, Moscova a reuşit să-şi consolideze în mod semnificativ potenţialul de securitate pe această direcţie, inclusiv datorită formaţiunilor şi unităţilor militare nou create în cadrul Diviziei motorizate 150 şi şi Corpului 22 de armată, acesta din urmă staţionând în prezent în Crimeea.

La ora actuală, sistemul de apărare antiaeriană din Crimeea este asigurat 100% cu cele mai moderne echipamente, a subliniat generalul Dvornikov într-un interviu acordat vineri agenţiei de presă oficiale TASS.

Pe aeroporturile militare din Crimeea (anexată de Rusia în 2014, n.red.) staţionează avioane de luptă Su-30SM, elicoptere Ka-52 Alligator, Mi-28H Night Hunter, pregătite să efectueze misiuni de luptă, a afirmat comandantul forţelor Districtului militar Sud, precizând că în peninsulă se află deja sisteme de rachete sol-aer S-400 Triumf şi tunuri antirachetă Panţîr-S, urmând ca numărul acestora să fie suplimentat.

Citeşte şiRusia a început exerciţii cu sisteme de rachetă la Marea Neagră

La mijlocul lunii ianuarie, agenţiile de presă ruse informau despre un exerciţiu în Crimeea cu desfăşurarea de sisteme de rachete S-400 pe poziţii neamenajate.

În 2017, peste 20 de formaţiuni şi unităţi militare din Rusia au fost echipate cu arme noi. În prezent, ponderea noilor dotări cu arme în cadrul Districtului militar Sud depăşeşte 63%, urmând ca această proporţie să ajungă la 70%, potrivit generalului rus.