Rusia plănuieşte un atac de intimidare pentru a contracara strategia de luptă a SUA

Specialişti strategi din armata rusă au propus un atac de intimidare, cu avioane cu echipaj uman şi fără pilot, pentru a contracara strategia de luptă a SUA împotriva adversarilor. Informaţia a apărut în jurnalul academic al Forțelor Armate, scrie The Moscow Times.

15 feb. 2021, 10:08
Rusia plănuieşte un atac de intimidare pentru a contracara strategia de luptă a SUA
Avioane ruseşti. FOTO: www.eng.lsm.lv

Experții forțelor aerospațiale din Rusia sunt de părere că strategia Pentagonului de atac combinat, aerian, terestru, maritim, cibernetic și spațial, destinată atacării unui inamic, reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei. Aceştia propun contracararea strategiei SUA printr-o operațiune aeriană menită să perturbe atacul aerian masiv integrat, scrie .Aleph News

Rusia, atac intimidare la adresa SUA

Forțele ruse ar trebui să lovească ținte critice ale NATO cu avioane, drone, rachete, arme electronice și arme hipersonice pentru a împiedica inamicul să atace el primul, se arată în documentul semnat de oameni de știință ai armatei.

Experţii ruşi au explicat că racheta hipersonică Kinjal pe care Rusia se pregătește să o pună în funcțiune se poate sustrage scuturilor anti-rachetă americane. Ei au spus că aeronavele cu echipaj uman și fără pilot ar putea disloca și arme cu laser pentru a deteriora echipamente neprotejate și pentru a afecta vizibilitatea soldaților inamici de la posturile de observație.

Rusia este capabilă să treacă de la descurajarea (unei confruntări) nucleare la o politică de intimidare a potențialilor inamici printr-o distrugere complexă, prin toate tipurile de arme, ca parte a unor acțiuni preventive în fața amenințării unui război local asupra Federației Ruse”, precizează autorii.

Citeste si Traian Băsescu îl şcoleşte pe şeful diplomaţiei UE de la tribuna Parlamentului European: „Mai credeţi-i, dragi colegi, şi pe politicienii din Est care vă spun ce înseamnă Rusia”

Armata SUA a declarat că sistemul său de operațiuni multisferice mai are nevoie de „câțiva ani” până va putea fi finalizat.

Rusia ameninţă să rupă legăturile cu Uniunea Europeană. „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!”

În urmă cu câteva zile, autorităţile de la Moscova au anunţat că Rusia este pregătită să rupă legăturile cu Uniunea Europeană în cazul instituirii de către blocul comunitar a unor sancţiuni economice dureroase împotriva Rusiei, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Plecăm de la premisa că suntem gata (să facem asta – n.r.). În cazul în care vedem din nou (aşa cum am simţit deja de mai multe ori) că sunt impuse sancţiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, o vom face. Nu vrem să ne izolăm de viaţa internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!„, a declarat Lavrov

Relaţiile între Rusia şi Occident se află sub noi presiuni după arestarea şi încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, voce critică la adresa Kremlinului, ceea ce a stârnit discuţii despre posibile noi sancţiuni.