Rusia pregătește un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

Grup de monitorizare "Gayun Belarus" a scris în mod repetat despre desfășurarea Forțelor Armate ale Rusiei pe teritoriul aerodromului din Zyabrovka, situat în regiunea Gomel, din Belarus.

16 aug. 2022, 12:35
Rusia pregătește un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

Pe teritoriul Belarus ar fi în curs de desfășurare pregătiri pentru un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în următoarele săptămâni, se arată în raportul grupului de monitorizare Belarus Gayun, care, cu ajutorul unor fotografii din satelit, a reușit să alcătuiască o imagine de ansamblu a tuturor echipamentelor aflate pe aerodromul Zyabrivka la momentul actual.

Faţă de raportul publicat în aprilie despre aerodromul din Zyabrivka, în cel mai recent raport din august apar mai multe modificări. Grupul de monitorizează precizează că a remarcat o creștere a numărului de echipamente, un flux de rachete livrate de aeronave rusești.

Citeşte şi: Vladimir Putin, avertisment pentru Occident la 6 luni de la invadarea Ucrainei: „Nu au învățat lecțiile istoriei”. Mesaj pentru soldaţii ruşi

Pe imaginile din satelit, s-a observat că pe teritoriul aerodromului belarus Zyabrovka se află:

▪️ de la 10 la 14 unități de sisteme de rachete antiaeriene S-400 „Triumph”;
▪  depozit de muniţie cu cel puţin 15-60 de rachete.

De asemenea, se poate vedea radarul de iluminare și ghidare în această zonă.

Două sisteme antiaeriene Pantsir de apărare antirachetă sunt în picioare pe movilele de la sol și puțin mai departe – un elicopter Mi-8, scrie ziare.com.

Citeşte şi: Ucraina a acuzat Rusia că organizează atacuri sub steag fals la Zaporojie

Mai aproape de centrul aerodromului există o mulțime de corturi cu rol administrativ.

Reamintim că, pe 11 august, exploziile au răsunat la aerodromul „Zyabrivka” . Ministerul Apărării din Belarus a declarat drept cauză un incendiu la un motor.

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei le-au mulțumit pentru acest lucru partizanilor din Belarus, care oferă asistență Ucrainei în lupta împotriva Forțelor Armate ale Federației Ruse.