Rusia prelungeşte restricţiile în cinci regiuni, în condiţiile unui număr record de morţi de Covid. Activităţile economice vor rămâne oprite

Cinci regiuni din Rusia au anunțat că vor prelungi perioada de oprire a activităților economice care a intrat în vigoare la nivel național la 30 octombrie, ca răspuns la creșterea numărului de cazuri de COVID-19, iar numărul de decese cauzate de epidemia din țară a atins un nivel record.

04 nov. 2021, 08:33
Rusia prelungeşte restricţiile în cinci regiuni, în condiţiile unui număr record de morţi de Covid. Activităţile economice vor rămâne oprite

Vladimir Putin a dispus perioada de lockdown luna trecută, oferind autorităților regionale din Rusia opțiunea de a o prelungi.

Autoritățile din regiunile Kursk și Briansk, care se învecinează cu Ucraina, regiunea Celiabinsk, în apropiere de Munții Ural, Tomsk, în Siberia, și regiunea vestică Smolensk au declarat că restricțiile vor continua după 8 noiembrie.

Situația epidemiologică tensionată ne obligă să prelungim perioada de zile nelucrătoare cu încă o săptămână”, a declarat guvernatorul Tomsk, Serghei Zhvachkin, într-un comunicat preluat de npr.org. „O săptămână nelucrătoare nu este suficientă pentru a opri lanțul de infecții”.

Citeşte şi Rusia provoacă NATO, imagini din satelit. A masat trupe şi tancuri la graniţa cu Ucraina şi a exersat distrugerea de ţinte în Marea Neagră, în apropierea navelor de război americane

Bilanțul zilnic al COVID-19 în Rusia a crescut miercuri la un număr record de 1.189 de morți și 40.443 de noi infecții în ultimele 24 de ore.

Regiunea Kamceatka din Orientul Îndepărtat intenționează să înceapă să ceară un cod QR care să arate că o persoană a fost vaccinată sau că s-a vindecat recent de boală pentru a avea acces la transportul public.

Citeşte şi The New York Times: SUA şi Rusia au avut cel puţin cinci discuţii secrete, după întâlnirea dintre Biden şi Putin. Ce s-a vorbit departe de ochii lumii