Războiul se apropie de graniţele României. Rusia a bombardat Ucraina cu 55 de rachete lansate din Marea Neagră

Rusia a vizat instalaţii energetice ucrainene într-o salvă de 55 de rachete, acuză premierul ucrainean Denis Şmîhal. 47 de rachete de croazieră au fost doborâte, 20 la Kiev, anunţă Zalujnîi.

26 ian. 2023, 17:18
Războiul se apropie de graniţele României. Rusia a bombardat Ucraina cu 55 de rachete lansate din Marea Neagră

Război în Ucraina. Rusia a lansat joi 55 de rachete asupra Ucrainei, a anunţat premierul ucrainean Denys Shmyhal pe Telegram. Atacurile au vizat „instalaţiile energetice” ale ţării fiind lovite unele staţii electrice.

„Principalele ţinte au fost instalaţiile energetice pentru a-i lipsi pe ucraineni de energie şi căldură. Majoritatea rachetelor şi a dronelor au fost interceptate de apărătorii noştri. Din nefericire, au existat lovituri la substaţii. Cu toate acestea, situaţia din reţeaua electrică rămâne sub control. Inginerii energeticieni fac totul pentru a asigura alimentarea cu energie electrică”, a explicat premierul, potrivit CNN.

Alertă în România. O mină marină a fost descoperită în zona localităţii Sfântul Gheorghe

Ucraina a doborât 47 de rachete de croazieră, dintre care 20 deasupra capitalei, potrivit generalului Valeriy Zaluzhnyi, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene. Rachetele au fost lansate de avioane de război şi nave ruseşti din Marea Neagră, a adăugat acesta în postarea de pe Telegram.

Kremlinul denunţă o ”angajare directă” a Occidentului în Războiul din Ucraina, după anunţarea livrării de tancuri grele

Kremlinul denunţă joi livrarea unor tancuri de luptă moderne de către Occident Ucrainei drept o ”implicare directă” în războiul dintre Rusia şi Ucraina, relatează CNN.

”Există declaraţii constante ale capitalelor europene, ale Washingtonului, potrivit cărora trimiterea unor sisteme de armament Ucrainei, inclusiv tancuri, nu înseamnă în niciun fel o implicare a acestor ţări sau a alianţei în ositilităţile care au loc în Ucraina”, declară într-o conferinţă de presă Dmitri Peskov.

Război în Ucraina. Navă sub pavilion turcesc, lovită de rachete la Herson. VIDEO
”Nu suntem absolut deloc de acord cu asta. Tot ceea ce face alianţa este perceput ca o implicare directă în conflict. Noi vedem că ea creşte”, avertizează el.

Peskov face aceste declaraţii după ce Germania a anunţat că urmează să furnizeze Kievului 14 tancuri de tip Leopard 2A6, din stocul Bundeswehr (armata germană), şi a decis să-şi autorizeze aliaţii din Occident care dispun de aceste tancuri de fabricaţie germană să facă la fel. Statele Unite au anunţat, la rândul lor, că trimit Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams.