Rusia pune EMBARGOU pe CARNEA de PORC din Europa. Nu-i mai plac nici MEZELURILE moldoveneşti

Uniunea Europeană a decis să aducă în faţa Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) conflictul său cu Rusia cu privire la exporturile europene de carne de porc în această ţară, potrivit unui comunicat publicat marţi la sediul organizaţiei din Geneva, relatează France Presse. Rusia a sistat şi importurilşe de mezeluri din Republica moldova

RomaniaTV.net
08 apr. 2014, 11:40
Rusia pune EMBARGOU pe CARNEA de PORC din Europa. Nu-i mai plac nici MEZELURILE moldoveneşti

„Noi cerem deschiderea unor consultări”, într-o primă etapă a procedurii de reglementare a diferendului, conform prevederilor OMC, a indicat un purtător de cuvânt al UE.

Aceste consultări urmează să dureze 60 de zile. Dacă la sfârşitul perioadei respective nu se ajunge la niciun acord între părţile în litigiu, atunci se trece la etapa următoare – tribunalul de arbitraj, însărcinat să tranşeze astfel de dosare.

Citeşte şi Vreţi să gătiţi azi? Cele mai NOCIVE tipuri de carne

Rusia a decretat în luna ianuarie o interdicţie la carnea de porc din Europa, după descoperirea unui caz de pestă porcină africană în Lituania.

Potrivit UE, această măsură a dus la pierderi de ordinul a 4 milioane de euro pe zi pentru industria cărnii de porc din Europa.

Moscovei nu-i mai plac nici mezelurile moldoveneşti

Rusia a sistat şi importul de mezeluri din Republica Moldova. Asta după ce, acum câteva luni, a refuzat vinul moldovenesc.

De data asta, Moscova a invocat nerespectarea standardelor ruseşti de către producătorii din Moldova. Autorităţile de la Chişinău explică neregulile semnalate de partea rusă prin importul de materie primă dintr-o ţară terţă, mai exact, din Belgia. Practic, ruşii vor ca mezelurile moldoveneşti să fie produse cu materie primă doar din această ţară, nu din Uniunea Europeană.