Rusia simplifică procedura de acordare a cetăţeniei în cazul străinilor pentru care rusa este limba nativă

Rusia trece la simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei pentru străinii care sunt vorbitori nativi de limba rusă, a declarat joi premierul rus Dmitri Medvedev, în deschiderea ședinței de guvern.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 09:35
Rusia simplifică procedura de acordare a cetăţeniei în cazul străinilor pentru care rusa este limba nativă

„Vom face încă un pas în această direcție — vom discuta proiectul legii federale care simplifică obținerea cetățeniei ruse pentru cetățenii străini și apatrizi recunoscuți ca vorbitori nativi de limba rusă”, a declarat Medvedev, potrivit căruia este vorba de persoane sau rude ale lor care au trăit anterior în Rusia și în teritoriul care a fost cândva parte din Imperiul Rus sau din Uniunea Sovietică, relatează Agerpres.

Moscova îşi umflă muşchii: Rusia lansează rachete BALISTICE din regiunea Astrahan, de la Marea Caspică

„Recunoașterea calității de vorbitor nativ de limba rusă va fi realizată de o comisie specială în urma unui interviu”, a mai spus premierul rus, adăugând că cei care vor trece cu succes de acest interviu vor primi o viză specială de intrare în Federația Rusă și posibilitatea de a se stabili aici, ocolind obținerea unui permis de ședere temporară. Termenul de acordare a cetățeniei pentru această categorie de persoane este de trei luni, a mai precizat prim-ministrul rus.

Săptămâna trecută, în plină escaladare a tensiunilor secesioniste în Ucraina, Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară) evocase o astfel de posibilitate. 

Rusia, lovitură DURĂ pentru Ucraina: Gazprom scumpeşte gazele