Rusia trage concluzii: Washingtonul ar putea antrena Moscova într-un CONFLICT ARMAT

Consilierea de către FBI şi CIA a noilor autorităţi ucrainene ar demonstra intenţia Washingtonului de a antrena Moscova într-un război local împotriva Kievului, nu exclude preşedintele Institutului pentru strategie naţională din Rusia, Mihail Remizov, citat luni de agenţia de presă rusă Ria Novosti.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 05:48
Rusia trage concluzii: Washingtonul ar putea antrena Moscova într-un CONFLICT ARMAT

„Statele Unite ale Americii joacă, fără îndoială, de partea Kievului. Scopul americanilor este de a organiza alegeri prezidenţiale şi de a asigura controlul noilor autorităţi (ucrainene) pe întreg teritoriul ţării. Aceasta este partea vizibilă a aisbergului. Nu poate fi exclus însă faptul că ei ar putea să antreneze Rusia într-o confruntare armată” împotriva Ucrainei, a indicat expertul menţionat.

Potrivit acestuia, problema nu este dacă specialiştii americani lucrează de partea Kievului, ci obiectivele urmărite de Washington, potrivit Agerpres.

El spune că este dificil de precizat dacă americanii urmăresc doar obiectivele declarate sau duc un joc mai complex, care vizează „antrenarea Rusiei într-un conflict local, pe care americanii să-l poarte apoi prin intermediul ucrainenilor, furnizându-le arme, bani şi inspectori”.

Citeşte şi Un senator rus avertizează: Odesa este numai PRELUDIUL unui RĂZBOI

Zeci de specialişti ai serviciilor de informaţii şi ai poliţiei federale din SUA – CIA şi FBI- consiliază guvernul de la Kiev pentru a pune capăt rebeliunii din estul Ucrainei şi pentru a crea un dispozitiv eficient de securitate, a relatat duminică publicaţia germană Bild am Sonntag, ediţia duminicală a cotidianului Bild, potrivit AFP.

Citând sub rezerva anonimatului surse din serviciile speciale germane, publicaţia mai scrie că agenţii americani nu sunt direct angajaţi în confruntările cu separatiştii proruşi şi că ‘activitatea lor este limitată la capitala Kiev’, după cum scrie France Presse.