TRAIAN BĂSESCU: România NU va fi angrenată într-un RĂZBOI, dar va fi puternic AFECTATĂ

TRAIAN BĂSESCU a dat asigurări că România nu va fi angrenată într-un război în cazul escaladării situaţiei din Ucraina, însă a admis că va fi puternic afectată în cazul izbucnirii unui conflict armat în ţara vecină.

04 mai 2014, 13:48
TRAIAN BĂSESCU: România NU va fi angrenată într-un RĂZBOI, dar va fi puternic AFECTATĂ

TRAIAN BĂSESCU a prezentat duminică poziţia României în contextul situaţiei conflictuale din Ucraina şi chiar dacă revoltele au ajuns la 150 km de graniţa României, la Odessa, şeful statului spune că nu trebuie să ne temem de un război: „Nu există riscul ca România să fie angrenată într-un război, însă România poate fi foarte puternic afectată de situaţia generată de un război civil în Ucraina. Instabilitatea se va materializa în modul în care se va putea împrumuta pe pieţele externe, pentru propriile ei nevoi. Nu mai vorbim de exporturi, importuri şi altele.

Citeşte şi TRAIAN BĂSESCU: România NU are planificată APĂRAREA Republicii Moldova prin mijloace militare

Declanşarea situaţiei din Ucrainei este un efect direct al intervenţiei Rusiei în Ucraina şi al stimulării separatismului, prin propaganda care se face.

Citeşte şi TRAIAN BĂSESCU face campanie şi la Palatul Cotroceni: Mă îmbrac aşa cum vreau

Faptul că au izbucnit conflicte în Odessa, la 150 km de frontiera cu România ne îngrijorează, dar nu ne surprinde„, a declarat TRAIAN BĂSESCU duminică, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi TRAIAN BĂSESCU: În Ucraina este un început de RĂZBOI CIVIL

Citeşte şi Un senator rus avertizează: Odesa este numai PRELUDIUL unui RĂZBOI


loading...
Partenerii noștri