Rusia trage cu rachete Kalibr de pe submarine din Marea Neagră VIDEO

România și Polonia sunt primele care riscă atacuri rusești cu rachete Kalibr, menite să compromită lanțurile logistice de sprijin occidental pentru Ucraina, anunţă Pravda.

29 apr. 2022, 14:15
Rusia trage cu rachete Kalibr de pe submarine din Marea Neagră VIDEO

Un submarin din Rusia cu propulsie diesel staționat în Marea Neagră a fost folosit pentru a lovi ținte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr, relatează Sky News. În imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării, o salvă de rachete a fost văzută ieșind din mare și zburând spre orizont.

Rachetele lui Putin, transformate în grătare pentru mici și cârnați în Ucraina. Reacția SUA (FOTO)
Rusia a declarat că rachetele au lovit ținte militare ucrainene, deși acest lucru nu poate fi verificat în mod independent.

În mod semnificativ, este pentru prima dată când armata rusă a raportat că a folosit atacuri lansate de pe un submarin împotriva unor ținte ucrainene.

Flota rusă din Marea Neagră a fost grav afectată recent, când nava de război Moskva s-a scufundat – lucru pentru care Ucraina și-a revendicat responsabilitatea.

România și Polonia sunt primele care riscă atacuri rusești cu rachete Kalibr

România și Polonia sunt primele care riscă atacuri rusești cu rachete Kalibr, menite să compromită lanțurile logistice de sprijin occidental pentru Ucraina.
Asta titrează jurnaliștii de la Pravda, o protavoce a Kremlinului. Șeful NATO asigură că Alianța Nord-Atlantică este pregătită să sprijine Ucraina ani la rând, iar președintele Biden a cerut Congresului 33 de miliarde pentru țara vecină cu noi.

Cât despre ameninţările nucleare ale Moscovei, liderul de la Casa Albă spune că sunt “iresponsabile” şi nu fac altceva decât să arate disperarea Kremlinului după ce obiectivele de război au fost ratate.

Preşedintele Joe Biden i-a cerut Congresului noi fonduri pentru a sprijini armata ucraineană, dar și instrumente juridice ca să poată aloca acolo activele confiscate de la oligarhii ruși.

De asemenea, liderul de la Casa Alba vorbit joi, într-o conferinţă de presă, despre acuzaţiile Moscovei cum că NATO ar duce în Ucraina un război prin interpuşi împotriva Rusiei.

„Nu sunt adevărate. Mă îngrijorează pentru că arată disperarea pe care o simte Rusia în legătură cu eșecul abject în a putea face ceea ce și-a propus în primă instanță. Nu cred că reflectă adevărul, ci mai degraba eșecului lor (al ruşilor)”, a spus Joe Biden.

Război în Ucraina. Atac cu rachete Kalibr lângă Kiev, lovitură devastatoare pentru armata lui Zelenski
„Nimeni nu ar trebui să facă astfel de comentarii neîntemeiate cu privire la folosirea armelor nucleare sau posibilitatea utilizării lor. Este iresponsabil”, a menționat Biden.

Oficialii de la Casa Albă au subliniat că se aşteaptă ca şi alte țări să iasă în față și să ofere in continuare asistență Ucrainei.

„Ne așteptăm ca şi alte state să continue să intensifice sprijinul, iar acesta va fi un efort susținut pentru că va fi un război mai lung, aşa cum am mai discutat”, a spus purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă.

Joi, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a dat de înțeles că Londra vrea sa furnizeze Ucrainei rachete anti-navă. Acestea ar urma să neutralizeze vasele de razboi rusești din Marea Neagra, care blochează exporturile de cereale ale Kievului.

Tototdată, premierul bulgar Kiril Petkov, aflat în vizită în Ucraina, spune Bulgaria s-ar putea ocupa de repararea vehiculelor militare avariate în luptă.