Rusia trimite cel de-al doisprezecelea convoi umanitar în Ucraina

Moscova a trimis marți un nou convoi 'umanitar' pentru populația din Donbas, zonă minieră din estul Ucrainei ce include regiunile Lugansk și Donețk - fiefuri ale separatiștilor proruși - unde, în ajun, cabinetul de miniștri de la Kiev a instituit regim de situație de urgență, ca urmare a recrudescenței violențelor din ultimele zile, relatează agențiile de presă Unian și Ria Novosti, c'itate de Agerpres. 

RomaniaTV.net
27 ian. 2015, 06:56
Rusia trimite cel de-al doisprezecelea convoi umanitar în Ucraina

Coloana de camioane a plecat de la centrul Ministerului rus pentru Situații de Urgență din Noghinsk. Nu se specifică deocamdată numărul camioanelor ce formează această coloană.

Coloana va face o escala la Voronej, de unde își va continua călătoria spre Rostov, oraș rusesc situat în apropiere de frontiera ucraineană. Aici coloanei care a pornit dinspre Moscova i se vor alătura și alte camioane cu ‘produse alimentare, medicamente, produse de primă necesitată’, colectate din mai multe regiuni din Rusia.

Responsabili ai statului major al forțelor armate ucrainene, angajate în operațiunea împotriva insurgenților proruși înarmați, au declarat anterior, potrivit Unian, că Rusia ar pregăti o ‘provocare’ prin acest al ’12—lea convoi umanitar’, în scopul de a crea un pretext pentru trimiterea trupelor regulate în estul Ucrainei.

Citeşte şi Rusia trimite al 11-lea convoi umanitar în estul Ucrainei; Kievul afirmă că este un transport de muniţie

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat aceste convoaie umanitare trimise de Moscova în zona de conflict din estul Ucrainei drept un ‘cvasiajutor’, compus, între altele, și din combustibil pentru tehnica militară din dotarea rebelilor separatiști, potrivit Agerpres.

De fapt, Ucraina a atras atenția de fiecare dată că, prin trimiterea acestor ‘convoaie umanitare’, cu un conținut necunoscut, fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev, Rusia încalcă legislația ucraineană și internațională. Moscova a anunțat că a trimis în estul Ucrainei circa 14.500 de tone de ajutoare umanitare.


loading...