Rusia VREA să COOPEREZE cu SUA. Condiţia esenţială: NEAMESTECUL în treburile interne

Rusia este pregătită să coopereze cu SUA în diferite domenii, pe baze de egalitate şi a principiului neamestecului în afacerile interne, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la ceremonia prezentării scrisorilor de acreditare de către ambasadori străini, între care şi noul ambasador al Statelor Unite la Moscova, John Tefft, relatează agenţia de presă TASS, citată de Agerpres.

19 nov. 2014, 11:47
Rusia VREA să COOPEREZE cu SUA. Condiţia esenţială: NEAMESTECUL în treburile interne

‘Pornim de la faptul că Rusia şi Statele Unite ale Americii au o responsabilitate specială în menţinerea securităţii şi a stabilităţii în lume, în contracararea provocărilor şi ameninţărilor globale’, a afirmat şeful statului rus.

Liderul de la Kremlin declarase cu o zi în urmă că SUA vor ‘să subordoneze Rusia influenţei lor’, pentru ca pe seama ei să-şi rezolve propriile problemele. ‘Nimeni, niciodată în decursul istoriei nu a reuşit să facă asta cu Rusia şi nici nu va reuşi vreodată’, a declarat Vladimir Putin, la un forum al mişcării politice Frontul Popular.

Citeşte şi Vladimir Putin: SUA vor „să subjuge” Rusia

SUA au reuşit să supună controlului lor mulţi dintre aliaţii lor, care în detrimentul propriilor interese, ‘încearcă să apere interese naţionale străine ‘din motive necunoscute şi cu perspective neclare’, a mai spus preşedintele rus.

Citeşte şi Dezvăluiri INCENDIARE: Vladimir PUTIN urmează să fie „DEBARCAT” şi ÎNLOCUIT cu un FSB-ist cu FAŢĂ UMANĂ

Relaţiile dintre Rusia şi SUA, tensionate din cauza proiectului scutului antirachetă american, s-au deteriorat şi mai mult după anexarea Crimeii de către Moscova în luna martie. În plus, Kievul, SUA şi UE acuză Moscova de încurajarea insurecţiei din estul Ucrainei şi sprijinirea rebelilor proruşi cu arme şi forţe combatante.