Rusia vrea să îşi modernizeze arsenalul nuclear ca răspuns la sistemul de atac global rapid al SUA

Rusia şi-ar putea moderniza forţele nucleare strategice şi apărarea aerospaţială ca răspuns la crearea unui eventual sistem de atac global rapid de către SUA, a anunţat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează AFP.

10 sept. 2014, 19:14
Rusia vrea să îşi modernizeze arsenalul nuclear ca răspuns la sistemul de atac global rapid al SUA

„Răspunsul la strategia (americană) de atacuri globale rapide este de a ne moderniza forţele şi resursele strategice nucleare, rachetele strategice, forţele maritime şi aerospaţiale”, a declarat Rogozin, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

Vladimir Putin cere modernizarea industriei militare ruse

Rogozin, care a fost numit miercuri la şefia Comisiei militaro-industriale ruse de către preşedintele Vladimir Putin, a precizat că această modernizare nu va depăşi ‘planurile deja aprobate’.

„Avem uneori impresia că cineva vrea să lanseze o nouă ‘cursă a înarmărilor’. Nu ne vom angaja, evident, în această cursă. Este absolut exclus”, a dat asigurări miercuri Putin, făcând referire la SUA, în cadrul unei reuniuni consacrate programului de armament rus pentru 2016-2025.

Rusia a lansat o RACHETĂ BALISTICĂ intercontinentală Bulava în Marea Albă

Iniţiat de administraţia Bush din 2001, sistemul de atac global rapid (‘Prompt Global Strike’) ar urma să fie format din arme de mare putere, dar non-nucleare, lansate din SUA şi capabile să lovească oriunde în lume în decurs de o oră.