Rusia vrea schimbarea Guvernului Ucrainei. Serghei Lavrov: Vrem demilitarizare şi denazificare. Vrem Guvern independent, nu condus de străini

Rusia confirmă, prin vocea ministrului de Externe, că atacul din Ucraina are drept scop înlăturarea actualului Guvern şi instalarea unui guvern apropiat Kremlinului. Lavrov a spus că Rusia este deschisă la dialog cu partea ucraineană, dar că se poate vorbi despre negocieri abia după ce armata ucraineană va depune armele.

25 feb. 2022, 12:33
Rusia vrea schimbarea Guvernului Ucrainei. Serghei Lavrov: Vrem demilitarizare şi denazificare. Vrem Guvern independent, nu condus de străini

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă că Rusia nu urmăreşte ocuparea teritoriului Ucrainei, ci „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei.

Lavrov a mai spus că este deschis la dialog cu partea ucraineană, dar că se poate vorbi despre negocieri abia după ce armata ucraineană va depune armele.

„Suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, de îndată ce forţele armate ucrainene vor asculta apelul nostru şi vor depune armele”, a declarat Serghei Lavrov.

Citeşte şi: Ucraina cheamă Rusia la masa negocierilor pentru oprirea războiului. Propunerile Kievului

De asemenea, Serghei Lavrov a spus că Rusia doreşte instalarea la Kiev a unui „Guvern independent, nu condus de străini”.

„Rusia nu vede cum ar putea fi recunoscut actualul guvern din Ucraina drept democratic. Rusia va asigura demilitarizarea Ucrainei. Rusia vrea să elibereze poporul ucrainean de opresiune pentru a-și putea alege singur viitorul”, a mai spus Serghei Lavron.

Citeşte şi: Staţiile de metrou din Kiev, transformate în adăposturi în timpul atacurilor cu rachete GALERIE FOTO

Declaraţia ministrului de Externe rus vine la scurt timp după ce consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a transmis că Ucraina dorește pace și este pregătită pentru discuții cu Rusia, inclusiv cu privire la statutul de neutralitate în ceea ce privește NATO.

„Dacă discuțiile sunt posibile, acestea ar trebui să aibă loc. Dacă la Moscova se spune că vor să aibă loc discuții, inclusiv cu privire la statutul de neutralitate, nu ne este teamă de acest lucru. Putem discuta și despre asta „, a declarat Mykhailo Podolyak.

Planul lui Putin, denunţat de serviciile secrete ucrainene. Ce urmăreşte prin ocuparea Kievului

Serviciile speciale ucrainene au anunțat noi planuri ale Kremlinului. Militarii ruşi urmăresc „preluarea controlului” capitalei Ucrainei.

Presa ucraineană scrie că pasul următor ar fi preluarea controlului principalelor autorități – Statul Major, Rada Supremă până la sosirea forțelor armate.

Toate aceste manevre au drept scop preluarea conducerii statului şi obligarea Ucrainei de a semna un acord de pace în condițiile impuse de Rusia.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, chiar dacă o parte din conducerea țării va fi evacuată, unii politicieni pro-ruși vor putea „să-și asume responsabilitatea” și să semneze documente favorabile Rusiei.

Drept urmare, Ucraina ar putea fi împărțită în două părți – pe principiul Germaniei de Vest și de Est (sau Coreea de Nord și de Sud). În același timp, Rusia recunoaște partea legitimă a Ucrainei care va semna aceste acorduri și va fi loială Kremlinului.

Potrivit sursei citate, principiul de acțiune al invadatorilor: „cine controlează capitala – el controlează statul”.