Ruşii au atacat din nou Kievul. Bombardamente joi dimineaţă, patru regiuni ucrainene sunt sub foc intens

Rușii au lovit din nou suburbiile Kievului și o serie de regiuni ale Ucrainei, Cernihiv, Nikolaiev și Harkov. Pe parcursul nopții, trupele rusești au lansat 25 de rachete către zone din capitala Kiev.

28 iul. 2022, 09:31
Ruşii au atacat din nou Kievul. Bombardamente joi dimineaţă, patru regiuni ucrainene sunt sub foc intens

Joi dimineață, ruşii au lansat un atac cu rachetă asupra uneia dintre comunitățile din districtul Vişgorod, a anunțat șeful Administrației Militare Regionale de la Kiev, Oleksi Kuleba. Potrivit datelor sale, s-a tras asupra unei instalații de infrastructură. Totuşi, unele surse indică faptul că printre clădirile lovite de către ruși se află și un bloc de locuințe.

Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare. Toate serviciile de urgență lucrează deja la fața locului. Vă îndemn încă o dată, nu ignorați sirenele de alarmă – coborâți în adăposturi. Războiul continuă, inamicul continuă să lanseze rachete”, a transmis Kuleba.

Citeşte şi HIMARS-urile ucrainenilor fac ravagii în teritoriile controlate de ruşi. Un important pod din Herson a fost distrus VIDEO

De asemenea, ruşii au mai bombardat, ca de obicei în ultimele nopţi, Nikolaievul şi Harkovul. Primarul din Nykolaiev, Oleksandr Sienkevic, a relatat despre explozii puternice la ora 4 dimineața, în timp ce primarul din Harkov, Ihor Terekhov, a scris despre două bombardamente în timpul nopții. „Amândouă bombardamentele au avut loc imediat după miezul nopții. Unul a avut loc mai aproape de centru, celălalt într-unul din cartierele adiacente. Din nou, rachete S-300. În prezent nu există informații despre victime”, a spus Terekhov.

De asemenea, ruşii au bombardat şi Oblastul Cernihiv. „După 5 dimineața, lansări de rachete pe scară largă de pe teritoriul Belarusului. Există informații preliminare despre o lovitură în apropiere de Goncharivski. Apărarea noastră antiaeriană funcționează și ea. Aveți grijă„, a scris șeful OVA, Viacheslav Chaus.

Citeşte şi Zelenski promite să ajute Europa cu energie electrică. „Exporturile noastre îi ajută pe parteneri să reziste presiunii Rusiei”


loading...