Zelenski promite să ajute Europa cu energie electrică. „Exporturile noastre îi ajută pe parteneri să reziste presiunii Rusiei”

În discursul către popor de miercuri noapte, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se pregăteşte să crească exportul de electricitate pentru consumatorii din Uniunea Europeană.

28 iul. 2022, 08:40
Zelenski promite să ajute Europa cu energie electrică. „Exporturile noastre îi ajută pe parteneri să reziste presiunii Rusiei”

„În pofida acestui război, am asigurat conectarea reţelei de energie din Ucraina la sistemul energetic din întreaga Europă în timp record. Exporturile noastre ne permit nu doar să obţinem valută, ci şi să ajutăm partenerii noştri să reziste presiunii Rusiei în ceea ce priveşte energia. Treptat, vom face din Ucraina unul dintre garanţii securităţii energetice europene graţie producţiei noastre de electricitate”, a declarat Volodimir Zelenski.

Şeful statului ucrainean a menţionat că în a doua parte a săptămânii sunt programate evenimente importante pe plan politic şi diplomatic.

În primul rând, este vorba despre sărbătorirea, joi, a Zilei statalităţii Ucrainei. Dar nu doar asta. Vor mai fi evenimente, vor mai fi veşti. În fiecare săptămână, ne întărim statul, în fiecare săptămână facem lucruri care ne aduc mai aproape de Uniunea Europeană şi în fiecare săptămână asigurăm forţe suplimentare pentru a înfrunta Rusia„, a subliniat el.

Citeşte şi Dramele războiului. Aproape 40% dintre ucraineni şi-au pierdut locul de muncă, din cauza invaziei Rusiei

De asemenea, a spus Zelenski, a avut loc o întâlnire a Grupului pentru Sancţiuni Internaţionale, sub conducerea lui Andrii Iermak şi Michael McFaul, cu participarea reprezentanţilor Parlamentului ucrainean.

Sunt dezvoltate noi soluţii care vor creşte preţul războiului pentru Rusia. Mai exact, există o iniţiativă pentru a întări responsabilitatea la nivelul Uniunii Europene pentru ocolirea sancţiunilor şi o iniţiativă privind dezvăluirea obligatorie a contactelor de afaceri, a deţinerii în comun a drepturilor corporative şi proprietăţi cu cetăţeni ruşi„, a explicat el.

Zelenski a încheiat spunând că, în timpul acestui război la scară largă, a oferit titlul de erou al Ucrainei unui număr de 160 de luptători ucraineni, între care unul dintre cei mai eficienţi piloţi ucraineni, maiorul Oleksandr Kukurba. El a relatat că i-a oferit acestuia Ordinul Steaua de Aur, în aprilie, iar Kukurba a murit în luptă în urmă cu o zi, în cel de-al o sutălea raid al său.

Citeşte şi HIMARS-urile ucrainenilor fac ravagii în teritoriile controlate de ruşi. Un important pod din Herson a fost distrus VIDEO


loading...