Ruşii au lăsat oraşul Harkov în beznă. Bombardamente masive, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă

Trei explozii s-au produs în oraşul ucrainean Harkov, apoi electricitatea a fost întreruptă, marți, în acest al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

27 sept. 2022, 22:42
Ruşii au lăsat oraşul Harkov în beznă. Bombardamente masive, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă

„Nu există lumină în unele părți ale orașului. Se precizează informații despre victime”, a transmis primarul din Harkov, Ihor Terehov, pe canalul său Telegram. Potrivit acestuia, informațiile despre victime sunt în prezent în curs de clarificare.

Informațiile despre bombardarea Harkovului au fost confirmate și de  șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Sinegubov, tot pe Telegram. „Ocupanții au lovit Harkov-ul”, a spus Sinegubov.

Citeşte şi Război în Ucraina. Lovitură pentru Putin, contraofensiva puternică a armatei lui Zelenski la Harkov VIDEO

Începând cu 24 februarie, forțele de ocupație ruse bombardează în mod regulat oraşul Harkov și regiunea omonimă, distrugând infrastructura și clădirile rezidențiale. Nu mai departe de luni, o tânără de 15 ani a fost ucisă de un atac cu rachetă în Pervomaiski, regiunea Harkov, dar au fost lovite și obiective civile.

La sfârșitul lunii august, Ucraina a lansat o contraofensivă, iar preşedintele  Volodimir Zelenski a raportat că aproape întreaga regiune Harkov a fost deja eliberată.

Citeşte şi Război în Ucraina. Rusia pârjoleşte oraşele pierdute, bombardamente intense în zona Harkov

De la începutul războiului, peste 7.000 de civili au fost uciși și 5.500 au fost răniți din cauza bombardamentelor Rusiei în Ucraina. De asemenea, ministerul Apărării de la Kiev a contabilizat peste 22.000 de bombardamente în intervalul dintre 24 februarie şi începutul lunii septembrie.