Ruşii au publicat imagini cu distrugerea armamentului trimis de Occident în Ucraina. Obuziere norvegiene şi americane, neutralizate cu rachete de rază lungă VIDEO

Imagini cu distrugerii artileriei norvegiene din Ucraina au fost publicate de Ministerul rus al Apărării. Secvenţele video arată artileria rusă lovind tunuri autopropulsate norvegiene M109.

07 iun. 2022, 22:42
Ruşii au publicat imagini cu distrugerea armamentului trimis de Occident în Ucraina. Obuziere norvegiene şi americane, neutralizate cu rachete de rază lungă VIDEO

Pe lângă tehnologia norvegiană, Rusia a distrus în Ucraina obuziere americane M777 și tunuri autopropulsate Pion. Ministerul Apărării de la Moscova transmisese anterior că trupele ruse au eliminat stația radar americană din regiunea Seversk.

Înregistrarea  video de mai jos, publicată de ministerul rus al Apărării, prezintă atacarea unui obuzier M109.

Înregistrarea a fost redistribuită pe Twitter şi de jurnalistul german Julian Röpcke, care vrea să demonstreze astfel cât de urgent au nevoie forțele armate ucrainene de tehnică militară grea din partea aliaților occidentali.

Citeşte şi Alertă de atacuri aeriene în toată Ucraina. Harkovul este deja a fost bombardat din nou, sunt morţi

În acelaşi timp, duminică, Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ţinte dacă Statele Unite ale Americii vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune. În cazul în care astfel de rachete vor fi livrate, vom lovi acele ţinte pe care până acum nu le-am lovit, a declarat Vladimir Putin, într-un interviu pentru televiziunea rusă de stat Rossia-1.

Dacă ajung să le furnizeze, vom trage concluziile care se impun şi vom folosi armele noastre, de care nu ducem lipsă, pentru a ataca acele obiective pe care până acum nu le-am lovit„, a declarat liderul de la Kremlin, duminică, în cadrul  programului „Moscova. Kremlinul. Putin”.

Citeşte şi Rusia amenință iar cu armele nucleare. Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: „Prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune”