Ruşii bombardează fără discernământ, au atacat un centru de recreere din Odesa. Printre răniţi se află şi copii mici

Trupele ruseşti au lansat lovituri cu rachete asupra regiunii Odesa, atacând un pod peste estuarul Nistrului, dar şi un centrul de agrement, care a fost avariat, între răniţi numărându-se doi adulți și un copil.

16 mai 2022, 11:33
Ruşii bombardează fără discernământ, au atacat un centru de recreere din Odesa. Printre răniţi se află şi copii mici

„Ca urmare a unei lovituri cu rachete în regiunea Odesa, lansate de la bordul unor aeronave strategice, infrastructura turistică a fost distrusă, clădirile au fost distruse, a izbucnit un incendiu. La fața locului lucrează salvatorii și un grup de investigații”, se arată într-un comunicat al grupului operaţional Sud.

Inamicul continuă să atace podul avariat și nefuncțional peste estuarul Nistrului. Dar lovește civili. Doi adulți au fost răniți și un copil mic a fost grav rănit. Alte informații sunt în curs de clarificare„, a transmis consiliul orășenesc. Anterior s-a raportat că fum era vizibil şi în districtul Belgorod-Nistru, tot din regiunea Odesa.

Citeşte şi Războiul din Ucraina, ziua 82. Zelenski l-a înlocuit pe comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, ruşii se concentrează asupra regiunii Lugansk

În acelaşi timp, în urma bombardării unui spital din Severodonețk, regiunea Lugansk, două persoane au fost ucise și 9 persoane au fost rănite, inclusiv un copil, transmite agenţia Unian. Bombardamentele au avut loc în noaptea de duminică spre luni. În prezent, aproximativ 10% din teritoriul regiunii Lugansk este sub control ucrainean.

Cât priveşte posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului naţionalist Azov, baricadaţi de mai multe săptămâni în tunelurile combinatului siderurgic Azovstal, Rusia a anunţat că refuză să negocieze. „A face din criminalii de război ai Azov obiectul unor negocieri politice este o blasfemie faţă de istoria anului 1941„, când Germania nazistă a invadat Uniunea Sovietică, a declarat Vladimir Medinski, negociatorul şef al rus pe canalul său Telegram.

Citeşte şi VIDEO Cum arată Harkov după ce a fost eliberat de sub ocupaţia Rusiei. Centrul istoric al oraşului este distrus


loading...
Partenerii noștri