Ruşii continuă atacurile asupra civililor, au luat la ţintă un bloc din Nikolaev. Sunt cel puţin trei morţi

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar cinci au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit miercuri dimineaţă un bloc de locuinţe din Nikolaev, au anunţat autorităţile locale, care au declanşat o operaţiune de salvare a supravieţuitorilor.

29 iun. 2022, 10:49
Ruşii continuă atacurile asupra civililor, au luat la ţintă un bloc din Nikolaev. Sunt cel puţin trei morţi

Primarul din Nikolaev, Oleksandr Senkevici, a indicat că opt rachete au lovit diferite zone ale oraşului şi a îndemnat locuitorii să se evacueze. El a spus că blocul cu mai multe etaje pare să fi fost lovit de o rachetă de croazieră rusească de tipul X-55.

Fotografii distribuite pe reţelele de socializare de la faţa locului arată coloane de fum ridicându-se deasupra unei clădiri cu patru niveluri, cu etajul superior parţial distrus.

Citeşte şi Perla lui Boris Johnson: Dacă Putin ar fi femeie, nu ar fi fost război în Ucraina!

Potrivit estimărilor autorităţilor, mai mult de jumătate dintre locuitorii din Nikolaev au părăsit deja oraşul, de la începutul invaziei Rusiei

În acelaşi timp, portalul ucrainean RBC.ua informează că forţele ruse ar putea pregăti terenul pentru un atac chimic asupra Odesei pentru a da vina apoi pe armata ucraineană, după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că Ucraina ar pregăti provocări pentru a acuza forţele armate ruse că folosesc arme chimice împotriva civililor. Rusia are deja un istoric de a-i acuza pe ucraineni de propriile gesturi de violenţă, notează media citată.

Citeşte şi VIDEO şocant Momentul în care rușii bombardează un mall, surprins de camerele dintr-un parc. Oameni disperați sar în lac


loading...