Rușii fug din țară de frica lui Putin. Biletele de avion s-au epuizat la câteva minute după anunțul de mobilizare parțială

Vladimir Putin a decretat miercuri, 21 septembrie, mobilizarea parţială în Federaţia Rusă. La scurt timp după anunț au fost epuizate biletele de avion.

21 sept. 2022, 14:05
Rușii fug din țară de frica lui Putin. Biletele de avion s-au epuizat la câteva minute după anunțul de mobilizare parțială

Rușii fug mâncând pământul de mobilizarea parțială și de Putin. Foarte mulți oameni și-au cumpărat deja bilete de avion către Armenia, Turcia sau Georgia.

Citește și Rușii vor să fugă din țară ca să scape de mobilizarea parțială și de Putin. ”Cum să scapi de armată” și ”cum să pleci din Rusia”, cele mai căutate informații pe Google

Cei care nu au reușit să găsească un bilet de avion, au căutat pe internet metode care să îi ajute să scape de înrolare. Interesul pentru informațiile despre „cum poți scăpa de armată”, a atins marți, înainte de discursul lui Putin, vârful căutărilor pe internet.

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizarea militară parțială în Rusia. El a vorbit despre evoluția războiului, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”.

Țarul de la Kremlin a subliniat că activitățile de mobilizare vor începe miercuri, 21 septembrie.

„Decretul de mobilizare parțială a fost semnat. Ministerul Apărării a fost inițiatorul”, a transmis el. „Activitățile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Le dau instrucțiuni șefilor de regiuni să ofere toată asistența necesară în activitatea comisariatelor militare”, a mai spus Putin.

După mobilizarea parțială, principalele obiective ale operațiunii speciale, potrivit lui Putin, rămân neschimbate – acestea sunt, în primul rând, eliberarea Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Anterior, Duma de Stat a aprobat modificări la Codul Penal al Federației Ruse, în care a inclus conceptele de „mobilizare” și „timp de război”. Acum, pentru refuzul de a participa la ostilități, pedepsele vor fi cu închisoarea de doi până la trei ani (partea 2.1 a articolului 332 din Codul penal).

Citește și Rusia freamătă după mobilizarea anunțată de Putin. Mişcarea de opoziţie ”Vesna“ cheamă lumea la proteste