Rușii își fură singuri căciula. Un Alligator Ka-52 a fost distrus de pilot pentru a nu cădea în mâinile armatei ucrainene

Un Alligator Ka-52, unul dintre cele mai performante şi mai scumpe elicoptere de atac din lume, a fost distrus de armata rusă în Donbas. Forțele Aeriene din Moscova susțin că aparatul de zbor a fost obligat să aterizeze de urgență și pentru a nu cădea în mâinile armatei ucrainene a fost distrus de pilot.

30 dec. 2022, 14:24
Rușii își fură singuri căciula. Un Alligator Ka-52 a fost distrus de pilot pentru a nu cădea în mâinile armatei ucrainene

Un Alligator Ka-52 a fost distrus de pilot pentru a nu cădea în mâinile armatei ucrainene. Un Alligator Ka-52 a fost distrus după ce a efectuat o aterizare de urgență în Donbas.

Citește și Rusia a dat ultimatumul pentru Volodimir Zelenski: „În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă”

Un Alligator Ka-52 a fost distrus de pilot pentru a nu cădea în mâinile armatei ucrainene

Forţele Aeriene de la Moscova au anunțat că aparatul de zbor, care este unul dintre cele mai performante şi mai scumpe elicoptere de atac din lume, a fost distrus de pilot, după ce a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Potrivit declarațiilor reprezentanților aviației rusești, distrugerea aeronavei a fost executată de la distanță, iar scopul lor a fost acela ca aparatul să nu cadă în mâinile armatei ucrainene.

Pe partea cealaltă, armata ucraineană pretinde că ea este cea care a scos ”aligatorul rusesc” din luptă.

Haosul domnește în interiorul armatei lui Putin

Haosul care domnește în interiorul armatei lui Putin a ieșit din nou la iveală datorită unei interceptări publicate de serviciile secrete ucrainene în care un soldat rus îi povestește unui prieten cum i-au murit 17 camarazi.

Recrutul i-a povestit prietenului său dezorganizarea din armata rusă care desfășoară încă din luna februarie, așa-zisa operațiune militară specială în Ucraina, ce ia viețile propriilor soldați.

Această interceptare scoate la iveală un alt detaliu șocant și anume faptul că comandanții lui Putin își trimit soldații în operațiunile ofensive în fața echipamentului militar, iar această practică duce la pierderea de sute de vieți omenești

„Nu tancurile merg în față cu oameni în spate; oamenii merg în față cu tancuri în spate. Nu există trupe regulate aici; suntem doar noi, recruții, aici”, a transmis ocupantul.

Conform interceptării, recrutul a mai spus că armata rusă își ascunde pierderile. De asemenea, el i-a povestit prietenului său despre cazuri de „foc prietenesc” în rândul soldaților ruși.

„Suntem zdrobiți ca moliile. Mai avem 700 de oameni aici. A ajuns al treilea batalion. Trei obuze au explodat. S-au urcat în Ural și ne-au lăsat”, a mai spus soldatul rus.

Recrutul i-a mărturisit prietenului său cum dintr-un pluton de 30 de soldați, 17 camarazi și-au pierdut viața din cauza practicilor haotice din armata Țarului de la Kremlin.

„Tancul nostru ne-a atacat – 17 oameni au murit. Ai noștri ne atacă aici.

Sunt nebuni. Noi suntem în față, vehiculele sunt în spate”, a mai spus rusul.

Citește și Analiză France Presse: „Armata rusă este subminată de minciuna instituţionalizată. Dezertări, refuz de a respecta ordinele, moral scăzut”