Victor Ciutacu îi ironizează pe analiştii care prevedeau că Putin va declanşa un măcel în Ucraina înainte de 9 mai: „Până la urmă, ştirea de 9 mai a fost că ăl bătrân mai face copii”

Realizatorul România TV Victor Ciutacu i-a ironizat maţi pe analiştii care spuneau că Putin trebuie să înregistreze neapărat o victorie răsunătoare pe frontul din Ucraina, pe care să o anunţe de Ziua Victoriei, sărbătorită pe 9 mai în Piaţa Roşie din Moscova, astfel că ar putea ordona chiar un atac cu arme neconvenţionale înainte de această dată.

10 mai 2022, 14:45
Victor Ciutacu îi ironizează pe analiştii care prevedeau că Putin va declanşa un măcel în Ucraina înainte de 9 mai: „Până la urmă, ştirea de 9 mai a fost că ăl bătrân mai face copii”
Victor Ciutacu

Victor Ciutacu se amuză pe seama acestor ştiri şi declaraţii, în condiţiile în care parada militară de Ziua Victoriei s-a desfăşurat după tipicul tuturor celorlalte sărbători din anii trecuţi, armata rusă nu a făcut excese pe front mai mult decât în restul războiului, iar în aceeaşi zi s-a anunţat că amanta lui Putin este însărcinată.

„Până la urmă, știrea din 9 mai nu e că Putin declanșează al treilea război mondial, ci că, deși îl țin un pic șalele, ăl bătrân încă mai dă la buci și face copii”, scrie Ciutacu pe Facebook.

Un alt moment analizat intens de presa internaţională a fost cel în care Putin şi-a învelit picioarele cu o pătură, ceea ce a întărit speculaţiile că starea acestuia de sănătate s-ar degrada.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina, ziua 76: Două hoteluri şi un centru comercial din Odesa, lovite de rachetele ruşilor. Noi atacuri şi la Azovstal, în Mariupol

Imaginea cu Vladimir Putin acoperit cu o pătură pentru a se proteja de frig este opusă celei construite de propaganda rusă, care îl prezintă pe preşedintele Rusiei ca pe cel mai puternic om din lume.

Chiar şi oficialii cu care s-a întâlnit au declarat că este „mai puţin coerent” decât în mod normal, a declarat şeful armatei britanice, amiralul Sir Tony Radakin, citat de Express.co.uk. De-a lungul anilor, Vladimir Putin şi-a cultivat o imagine de lider dinamic, implicându-se în activităţi care să-i pună în evidenţă vigoarea fizică. Însă imaginile în care Putin apărea dezbrăcat în apa îngheţată sau călare la bustul gol par istorie.  Luni, în cadrul paradei militare de la Mocova, Vladimir Putin a putut fi văzut cu o pătură în jurul picioarelor, la o temperatură între 5 şi 7 grade Celsius.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru Putin, Rusia a rămas fără rachete de mare precizie