„Russia kaput!” Soldații ucraineni care operează dronele sărbătoresc pe front retragerea armatei lui Putin din Herson!

Soldații ucraineni care operează dronele sărbătoresc chiar pe front retragerea armate ruse din regiunea Herson. Vladimir Putin a ordonat, miercuri, retragerea forţelor armate de pe malul drept al fluviului Nipru, în regiunea ucraineană Herson.

09 nov. 2022, 20:22
„Russia kaput!” Soldații ucraineni care operează dronele sărbătoresc pe front retragerea armatei lui Putin din Herson!

Starea de spirit a armatei ucrainene a crescut destul de mult după ce Vladimir Putin a ordonat miercuri, retragerea armatei sale din regiunea Herson. Soldații ucraineni care operează dronele sărbătoresc retragerea umilitoare a soldaților lui Putin chiar de pe front.

Citește și Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson VIDEO

Trei soldați, membri ai Brigăzii 63 Mecanizate a Ucrainei, au fost surprinși în timp ce urmăreau din tranșee retragerea soldaților lui Putin din orașul Snihurivka, situat la granița dintre Herson și Nicolaev. Aceștia au reușit să vadă ce se întâmplă în orașul ocupat de ruși încă din primăvară, cu ajutorul unei drone conectate la sistemul Starlink al lui Elon Musk.

Forțele ruse sunt din ce în ce mai panicate”, au spus aceștia.

Retragerea trupelor ruse este o lovitură extrem de dură pentru așa-zisa operațiune militară specială a lui Putin, în condițiile în care în ultimele zile, acestea s-au lovit de o contra-ofensivă destul de puternică din partea forțelor ucrainene.

Cu toate acestea, soldații ruși distrug în continuare tot ce el iese în cale. Serhii Khlan, adjunctul șefului consiliului regiunii Herson, a declarat că în timpul retragerii din orașul Snihurivika, armata rusă a aruncat în aer mai multe poduri, astfel încât să împiedice înaintarea forțelor ucrainene.

„Sunt panicați..Ocupanții își pregătesc retragerea. Ei distrug podurile pentru a ne descuraja înaintarea…Rușii și-au întărit unele dintre pozițiile pe drumul de la sud de Snihurivka pentru a oferi acoperire trupelor care se retrag”, a declarat Serhii Khlan.

Primele semne ale retragerii armatei ruse din Herson

Potrivit autorităților ucrainene primele semne ale unei retrageri armatei ruse din Herson au aparut în urmă cu doua saptamani, când jafurile au început să capete o amploare fără precedent.

Ucrainenii care încă locuiesc în orașul Snihurivka au spus că soldații rușii au furat toată aparatura medicală din spitalul din localitate.

Însă orcii lui Putin nu s-au mulțumit cu atât și au furat tot ce le-a ieșit în cale, de la mașini până la opere de artă din muzeul lui Herson, dar și oasele lui Grigory Potemkin, demnitarul favorit al împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei.

Înainte de anunțul oficial al retragerii, steagul rus a fost dat jos miercuri,  de pe academia maritimă, dar și de pe clădirile sindicatelor din Herson.

Citește și Reacția de ultimă oră a șefului NATO după ce Putin a ordonat retragerea trupelor sale din Herson! „A facut câteva greșeli uriașe!”