Rusul care s-a înrolat voluntar în Ucraina pentru a lupta împotriva trupelor lui Putin îşi linişteşte familia şi urmăritorii de pe reţelele de socializare: „Sunt bine. Salutări din Ucraina!”

Rusul Ivan Vavassori (29 de ani), fost portar la mai multe echipe italiene din ligile inferioare, a devenit un adevărat erou în Ucraina după ce s-a înrolat voluntar pentru a lupta împotriva trupelor lui Putin.

22 mart. 2022, 16:42
Rusul care s-a înrolat voluntar în Ucraina pentru a lupta împotriva trupelor lui Putin îşi linişteşte familia şi urmăritorii de pe reţelele de socializare: „Sunt bine. Salutări din Ucraina!”

Povestea lui Ivan Vavassori face acum înconjurul lumii, după ce s-a aflat că acesta a mers voluntar la Kiev, pentru a apăra Ucraina de invazia trupelor lui Vladimir Putin.

Presa din Italia scrie despre decizia goalkeeper-ului rus, care a evoluat în cariera sa la formații precum Alcione, Legnano și Pro Patria. De la vârsta de 5 ani, Ivan Vavassori trăiește în Italia. El a urmat o carieră de fotbalist, însă a evoluat doar în eșaloanele inferioare.

Acum, portarul a ajuns pe prima pagină a ziarelor de sport, datorită gestului său. Rusul a impresionat o lume întreagă după ce a decis să se alăture unui batalion de voluntari care încearcă să oprească invazia comandată de Vladimir Putin în Ucraina.

„Este o onoare pentru mine să lupt pentru ucraineni. Ei își apără casele și familiile. Îi vom ajuta și nu vom permite războiului să se răspândească în toată Europa”, a spus Ivan Vavassori, citat de uarefugees.news.

Citeşte şi: Roman Abramovich, tot mai aproape să vândă Chelsea. A pus deja ochii pe alt club pe care să-l transforme într-o forță

După câteva zile de tăcere îngrijorătoare, Ivan Luca Vavassori și-a liniștit prietenii și rudele. „Sunt bine. Suntem cu toții în viață. Salutări din Ucraina”, a postat portarul, pe rețelele sociale.

Rus din naștere, dar crescut în Italia, Ivan Luca Vavassori a decis în urmă cu câteva săptămâni să plece să lupte în rândurile ucrainenilor.

Ivan Luca este fiul adoptiv al lui Pietro Vavassori, proprietarul Italsempione (o companie de navigație fondată în 1955, în Domodossola) și al Alessandrei Sgarella, răpită de ‘Ndrangheta în 1997 și eliberată după șapte luni de închisoare la Locride.

„Ivan este bine. Atât știu, că este bine. Și prefer să nu dau mai multe detalii”, s-a rezumat să declare Pietro Vavassori, tatăl adoptiv al lui Ivan Luca, pentru Corriere della Sera.

Citeşte şi: Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev, a încălcat legea marțială! A fugit din Ucraina cu o sumă uriașă “la purtător”!