Rwanda: Cel puţin 20 de morţi, în majoritate copii, în alunecări de teren

Cel puțin 20 de persoane, în majoritate copii, și-au pierdut viața în noaptea de sâmbătă spre duminică în nordul Rwandei, în alunecări de teren provocate de ploi torențiale, a indicat o sursă oficială, citată de AFP.

08 mai 2016, 18:44
Rwanda: Cel puţin 20 de morţi, în majoritate copii, în alunecări de teren

Potrivit declarațiilor lui Frédéric Ntawukuriryayo, responsabil pe probleme de comunicare al Ministerului rwandez însărcinat cu gestionarea catastrofelor naturale, cel puțin 20 de persoane au murit din cauza alunecărilor de teren, care au îngropat case locuite în districtul Gakenke (nord).

Alunecările de teren, care au intervenit în plin sezon ploios, au surprins familiile care locuiesc în zone colinare. ”Majoritatea sunt copii” care nu au putut să scape la timp.”Este o mare catastrofă”, a afirmat el, precizând că echipele de salvare au reușit să dea și de supraviețuitori în zonă.

Rwanda, o mică țară cu relief deluros și foarte dens populată, este supusă eroziunii solului și alunecărilor de teren. În ultimii ani, guvernul a reușit să limiteze accidentele de acest fel datorită îndeosebi unei politici de relocalizare a populației care trăiește în zone cu risc.

Dar, ”în acest an, incidentele și numărul de victime sunt în creștere”, a afirmat Ntawukuriryayo, punând în cauză fenomenul climatic El Nino.